+359 2 850 53 64

Повече конверсии от Вашето мобилно приложение?

3 начина за повишаване на ангажираността

Много бизнеси и компании използват мобилни приложения, за да увеличат броя на реализациите си. Ако и Вие сте сред тях, имайте предвид, че за да задържите вниманието на мобилните потребителите, имате на разположение около 8-12 секунди.

Как можете да го постигнете?

Има няколко действия, които можете да предприемете, но едно от най-важните е да се сближите с потребителите на Вашето приложение. Ако не сегментирате и не персонализирате техните преживявания, то тогава трябва да очаквате по-малък брой конверсии и по-ниски нива на ангажираност.

Независимо от вида на Вашето мобилно приложение, потребителите очакват да знаете кои са те, какво искат да получат и как предпочитат това да се случи. Това означава, че използването на собствените им имена в имейлите, определено не е достатъчно.

Какво можете да направите, за да повишите ангажираността на потребителите с Вашето мобилно приложение?

1. Покажете на потребителите, че ги разбирате

За да се сближите с потребителите на Вашето мобилно приложение, Вие наистина трябва да сте наясно кои са те и какво искат. Сегментирайте аудиториите си, разберете начина, по който си взаимодействат с Вашето приложение и отговорете подходящо на техните интереси и предпочитания.

В интернет пространството можете да намерите различни инструменти, които ще Ви позволяват да анализирате поведението на потребителите във Вашето мобилно приложение. Можете дори да го свържете със CRM и да получите още по-дълбока сегментация.

2. Комуникирайте с потребителите в подходящия момент

Първата стъпка е да анализирате как потребителите използват Вашето приложение и какво е било поведението им в миналото. Но трябва да проследявате и реалните им интеракции с него. Потребителите отварят Вашето мобилно приложение, за да изпълнят конкретно действие. Уверете се, че си взаимодействате с тях, използвайки функции за повишаване на ангажираността, като проучвания, съобщения и банери. Разбира се, трябва да използвате тези техники по начин, по който зачитате причината защо потребителят използва Вашето приложение и по начин, който добавя стойност към това, което планува да направи.

3. Осигурете полезно съдържание

За да ангажирате вниманието на потребителите на Вашето мобилно приложение, Вие трябва да поставите усилията си в контекст. Трябва да знаете до каква точка са достигнали в тяхното взаимодействие, какви са демографските им данни, какво е физическото им местоположение, как използват приложението Ви. Ако не вземете предвид всички тези данни, няма как да постигнете оптимална персонализация.

Източник: smashingmagazine.com.

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии