+359 2 850 53 64

Респонсив дизайнът в полза на Вашия бизнес

Възможно ли е да увеличите продажбите си само с променен дизайн?

Уеб сайтовете с респонсив дизайн притежават способността да се преоразмеряват в зависимост от размера на екрана на използваното устройство и неговата резолюция.

Казано по друг начин, Вие имате един уеб сайт, който се визуализира еднакво добре както на десктоп, така и на мобилни устройства. Това Ви спестява време и средства, тъй като изработвате и поддържате само един уеб сайт.

Респонсив дизайнът е добър избор и от гледна точка на SEO оптимизация – страниците и кодът, който трябва да бъдат оптимизирани са едни и същи; отпада необходимостта от сложни редиректи, които често са съпътствани с грешки; линкбилдинг стратегията e консолидирана и т.н.

Респонсив дизайнът е много по-удобен и за потребителите. Веднъж посетили десктоп версията на Вашия сайт, те лесно ще могат да се ориентират в съдържанието и структурата, когато го разглеждат през мобилно устройство.

И на последно, но не и по важност място – нека не забравяме, че това е дизайнът, препоръчван от Google.

Дотук добре. Изяснихме какви са основните специфики и предимства на този вид дизайн, но отразява ли се респонсив дизайнът на продажбите - основната цел на всеки бизнес? Отговорът е ДА. Вижте как в следващите редове.

Респонсив дизайнът ще увеличи броя на хората, които посещават Вашия уеб сайт

Ако уеб сайтът Ви не се визуализира добре на мобилни устройства, изпускате голяма възможност. Броят на хората, които търсят информация или пазаруват през смартфон или таблет, се увеличава с всеки изминал ден. Затова, ако искате Вашият бизнес да достигне до тези потребители, трябва да вземете нужните мерки.

В допълнение, според проучване, 74% от потребителите участвали в него, заявяват, че има много по-голяма вероятност да се върнат на даден уеб сайт, ако той е оптимизиран за мобилни устройства.

Броят на конверсиите също се увеличава

Вече споменахме, че консолидираният вид и навигация на сайтовете с респонсив дизайн, са удобство за потребители. А колкото по-лесно си взаимодействат с Вашия сайт, толкова повече се увеличава възможността да извършат желаното действие – поръчка, регистрация, изпращане на запитване.

Респонсив дизайнът ще увеличи видимостта на Вашия сайт в търсещите машини

През април 2015г. Google официално обявиха, че сайтове, които нямат мобилна версия ще се класират на по-задни позиции в резултатите от търсене, направено през мобилно устройства. През май тази година очакваме ново засилване на тежестта на мобилния дизайн, като ранкинг фактор – затова, бъдете подготвени.

Освен това, също по данни на Google, сайтовете, оптимизирани за мобилни устройства, се показват на по-предни позиции, особено ако става въпрос за локално търсене. Затова, ако Вашият бизнес е локален, имате сериозна причина да се замислите върху изработката на респонсив уеб сайт.

Източници: thebyte9.com;
inc.com;
ecwid.com.

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии