+359 2 850 53 64

Най-бързо развиващата се платформа за създаване на онлайн магазини

В момента Magento е най-използваната ecommerce платформа в Европа. Тя покрива всички пазарни изисквания и е подходяща както за стартиращи проекти, така и за големи брандове.

Magento притежава изключителен потребителски интерфейс, опции за индивидуално конфигуриране, поддръжка на различни езици и валути, шаблони за мобилни устройства, SEO инструменти и др. Клиенти на Magento са брандове, като Samsung, Ford, Lenovo, Olympus, Nike, списанието Men’s Health и мн.др.

Magento се предлага в 2 версии – Magento Community Edition и Magento Enterprise Edition.

Magento Open Source (Community Edition)

Това е софтуер с отворен код и може да бъде свален безплатно от официалния сайт на фирмата-производител. Неговите функционалности са по-малко, но напълно достатъчно за целите на повечето онлайн търговци. Тази версия на Magento (както и Magento Enterprise Edition) притежава опции за персонализация на дизайна; възможности за контрол върху изгледа, съдържанието и опциите; интуитивен интерфейс, маркетингови инструменти; оптимизация за търсещи машини; инструменти за управление на създадения каталог.

Достъпността на продукта, обаче, не означава, че първоначалният му вид, осигурява готовност за употреба. Има много неща, които трябва да бъдат направени, така че в крайна сметка да се получи един работещ продукт.

Въпреки че е софтуер с отворен код, за да настроите и персонализирате интернет магазин, създаден с Magento Community Edition, са Ви нужни стабилни умения по програмиране. Въпреки че са налични безплатни ресурси, от които да се обучавате, процесът може да отнеме много време и усилия.

Поради тази причина, компаниите често за обръщат за помощ към разработчици с опит с платформата.

Magento Enterprise Edition

Тази версия на Magento е платена, лицензът е доста висок, но не можем да отречем факта, че цената е напълно оправдана. С Magento Enterprise Edition, Вие получавате безброй възможности за увеличаване на продажбите си и привличане на нови клиенти. За нея са създадени хиляди разширения, а гъвкавата й архитектура позволява добавяне на допълнителни функционалности и интеграция с други подобни системи.

Софтуерът може да се използва както на десктоп, така и на мобилни устройства.

Предпочитан е за употреба от големи и бързо развиващи се компании, които могат да разчитат на квалифицирана поддръжка за своите онлайн магазини.

Magento Enterprise Edition предлага голямо разнообразие от функционалности, сред които:

• разширена функционалност на системата за управление на съдържанието;

• отлично развити инструменти за управление на създадения каталог;

• пълно каширане на страниците;

• подобрена опция за търсене;

• мн.др.

Колко струва онлайн магазин, изработен с Magento?

Ако сте избрали да изработите Вашия електронен магазин с Magento, най-вероятно, искате да разберете колко ще струва той. Цената зависи от редица фактори, като размер на онлайн магазина (брой страници), функционалности, кой ще го изработква, какъв опит имат в тази област и др. Но независимо от това коя то двете версии на платформата изберете, разходите, за които трябва да помислите са следните:

Разходи за изработка (програмиране) на онлайн магазина.

• Закупуване на домейн.

• Закупуване на хостинг. Преди да закупите хостинг, задължително проверете системните изисквания на Magento. Още по-добре е да изберете хостинг доставчик, който има опит с онлайн магазини, изработени точно с тази платформа. Ако сървърите не са подходящи, онлайн магазинът Ви ще бъде бавен, а това определено ще влоши неговото представяне.

• Закупуване на темплейт (дизайн) на Вашия е-магазин. Ако решите да закупите готов дизайн за Вашия онлайн магазин, имайте предвид, че ще получите това, за което сте си платили. Готовите дизайни могат да Ви свършат работа, но не предлагат голямо ниво на персонализация и гъвкавост. Разбира се, те могат да бъдат променени и да придобият по-автентичен вид, но затова са Ви нужни определени умения.

• Закупуване на разширения (плъгини). За Magento са налични голям брой готови разширения. Можете да ги използвате, за да добавите нови функционалности или да подобрите вече създадените. Има такива, които са безплатни, но винаги проверявайте оценките им и какво нива на поддръжка предлагат, преди да използвате някой от тях. Ако не намерите готов плъгин-а, който Ви е нужен, може да се наложи да поръчате неговата изработка.

Препоръки

1. Изберете фирма, която има опит в изработването на електронни магазини с Magento. Ако цената Ви се струва твърде ниска, то най-вероятно, ще получите това, за което сте платили.

2. Изработката на онлайн магазин, независимо от избраната платформа, не е еднократен процес. За да работи добре, електронният Ви магазин трябва да се поддържа и актуализира.

Заключение

Всеки проект изисква различен подход, време и усилия. Няма два еднакви бизнеса и е логично, че целите, които искат да постигнат, също ще са различни.

Единственият сигурен начин да разберете колко ще Ви струва изработката на онлайн магазин с Magento е като говорите с опитен програмист. Осигурете му нужната информация – какъв е бизнесът Ви, какво очаквате да може Вашия е-магазин и какво искате да постигнете. Това ще му помогне да определи доколко сложен за изпълнение ще бъде проекта и съответно колко ще струва.

Разбира се, трябва да имате предвид, че ако в някакъв момент решите да добавите нова функционалност, то ще трябва да заплатите тази услуга отделно.

Добрият програмист ще Ви държи информирани за случващото се с Вашия проект – за да можете да се спокойни, че крайната цена ще бъде добра за Вас.

Повече информация за това какво представлява Magento, можете да намерите в поместеното по-долу видео:

Ако имате въпроси относно създаването на онлайн магазин с Magento, можете да се свържете с нас на тел.: +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com, или като попълните поместената по-долу форма за контакти.

Изработка на онлайн магазин с Магенто или (Magento 1 & 2)Повече...

Свързани статии