+359 2 850 53 64

10 начина да предложите по-добро обслужване на клиенти

Увеличете продажбите си с качествено и коректно обслужване на клиенти

Може да Ви звучи малко странно, но задържането на стар клиент е по-устойчив и евтин начин за печалба, отколкото намирането на нов клиент.

Затова, е важно Вашата компания да осигурява безупречно обслужване на клиенти, при това на всички нива.

Как да подобрите начина, по който Вашата компания обслужва клиентите си?

Запишете се за нашето обучение Мениджмънт на клиентите 

1. Слушайте

Говорете по-малко, слушайте повече. Винаги изслушвайте клиента. Това ще му помогне да се успокои, ако е фрустриран, а Вие ще получите възможност да му помогнете.

2. Анализирайте клиентите си

Винаги трябва да познавате добре клиентите си. На каква възраст са? С какво се занимават? Какво искат да постигнат? С какви проблеми се сблъскват?

3. Поискайте обратна връзка

Можете да си спестите много проблеми, ако редовно търсите обратна връзка от клиентите си. Дайте им време да се порадват на покупката си, и след това им изпратете проучване, с което молите за обратна връзка. Напишете, че искате да подобрите продуктите си, и тяхното мнение ще Ви помогне да го постигнете. Предложете отстъпка или безплатна придобивка, за да ги подтикнете да участват в проучването.

4. Помислете от какво имат нужда

Когато познавате клиентите си, можете да предвидите какви въпроси ще Ви зададат, както и от какви продукти/услуги ще имат нужда за в бъдеще. Трябва да познавате клиентите си толкова добре, че да можете да им предлагате само неща, от които имат нужда.

5. Отнасяйте се с клиентите си, като с ВИП гости

Накарайте клиентите си да се чувстват специални - това автоматично ще намали проблемите Ви. Дайте им специален номер или специален имейл адрес, които могат да използват, за да се свържат с Вас.

6. Усмихвайте се

Дори и ако говорите с клиент по телефона, винаги се усмихвайте. Усмивката води до освобождаване на ендорфини в тялото – те ще Ви направят по-спокойни и щастливи. Така ще можете да се справите дори и с най-трудните клиенти.

7. Отговаряйте положително

Дори и в случаите, в които се налага да кажете „Не“ на клиент, опитайте да перифразите думите си в положителна насока. Вместо „Не можем да Ви върнем парите“, можете да кажете „Разбирам какво имате предвид, можем да Ви предложим XYZ. Как Ви се струва това?“

8. Поискайте извинение

Винаги се извинявайте, дори и ако вината не е Ваша. Това ще помогне да клиента да се успокои, ако е разстроен. Ако заемете отбранителна позиция, това само ще го подразни допълнително.

9. Дайте на клиентите това, което искат

Това ще Ви спечели тяхната лоялност. Отговаряйте на въпросите им бързо, и когато е възможно им давайте това, което искат.

10. Обучете добре хората, които ще се занимават с обслужването на клиенти

Ако имате отдел по обслужване на клиенти, трябва да обучите неговите членове много добре - кои са клиентите Ви, какво предлагате и т.н.

Направете списък с най-често задаваните въпроси, за да знаят кой е най-добрият начин да им отговарят.

Как да управлявате Вашите клиенти и как да направите от тях лоялен и печеливш партньор?

Запишете се за нашето обучение Мениджмънт на клиентите 

Заключение

Отнасяйте се към клиентите си добре. Позволете им да комуникират с Вас по различни начини. Хората обичат да правят бизнес с фирми, които са прозрачни и отзивчиви. Честно казано, конкуренцията за добро обслужване на клиенти лесно може да бъде спечелена, тъй като повечето фирми предлагат незадоволително ниво. Можете да бъдете на първо място, само ако положите малко повече усилия.

Източник: tapinto.net.

Ако искате да улесните процеса обучение и развитие на персонала във Вашата фирма, можете да използвате нашите системи за дистанционно обучение. Предлагаме още готови електронни обучения по меки умения, както и изработка на електронни обучение по поръчка

Свързани статии