+359 2 850 53 64

Онлайн реклами с повече офлайн конверсии?

Съвети за увеличаване на телефонните конверсии

Според данни на Google, когато хората използват мобилно търсене, за да вземат решение за покупка, вероятността да се обадят в магазина е с 40% по-висока.

Именно стойността на офлайн конверсиите, е причината много бизнеси да заложат на мобилните реклами. Особено след като миналата година, Google направиха възможно заплащането при мобилна реклама да бъде на посещение (cost-per-visit). По този начин не само се намаляват разходите за реклама, а е и много по-лесно да се прецени реалният резултат от тях.

Рекламите трябва да водят до обаждания

Офлайн конверсиите в резултат на обаждане по телефона продължават да бъдат подценявани. Не можете да измервате или оптимизирате ROI като игнорирате обажданията, които получавате.

За много бизнеси, телефонното обаждане е най-ценната маркетингова интеракция. Според проучвания, входящите обаждания са 10 пъти по доходоносни от уеб лийдовете. Индустрии, като автомобилната, застрахователната, финансовата, услугите за домакинствата – всички те разчитат основно на входящите обаждания, за да спечелят нови клиенти.

 
4 начина да увеличите броя на телефонните конверсии

1. Потребителите трябва да могат да се свържат с Вас лесно

Ако Вашият бизнес разчита на телефонни обаждания за нови поръчки, добавете телефонните си номера и кол бутони в рекламите и в уеб сайта си. Така, потребителите, които разглеждат Вашите продукти, ще могат да се свържат с Вас лесно и удобно.

2. Записвайте данните на всеки обаждащ се

За всяко обаждане, трябва да записвате данните на човека, който се обажда; как Ви е намерил; какви ключови думи е използвал и др.. Трябва да знаете какво се случва по време на разговора (с кого е говорил клиентът, какво е било казано и др..), както и какъв е бил резултатът от обаждането – реализирана ли е конверсия, каква е стойността на обаждането?

3. Интегрирайте данните с маркетинговите инструменти, които използвате

Като включите офлайн данните от обажданията във Вашия CRM и основните маркетингови инструменти, ще получите холистичен поглед върху преживяването на купувача. Като съберете всички нужни данни, ще можете да преразпределите бюджета и да оптимизирате кампаниите си, така че да имаме по-добро ROI.

4. Използвайте данните от обаждането, за да персонализирате преживяването

Използвайте събраните данни, за да персонализирате преживяването по време на обаждането. Така, всеки Ваш потенциален клиент може да бъде пренасочен към най-подходящия консултант-продажби и да реализира офлайн конверсия.

Източник: business2community.com.

Свързани статии