+359 2 850 53 64

Съвети за успешен LinkedIn профил

LinkedIn профилът, който ще Ви помогне да започнете мечтаната работа

Почти всички работодатели и агенции за подбор на персонал използват LinkedIn, за да проучат потенциалните си служители.

Затова, ако досега не сте използвали социалната мрежа като част от Вашата стратегия за намиране на работа, е време да го направите.

Представете си LinkedIn профил, който не само привлича вниманието на потенциални работодатели и бизнес контакти, но и подчертава уникалните ви умения и постижения. Нашата услуга за създаване на LinkedIn профил ви предоставя персонализиран и професионален профил, който ще ви помогне да изградите силнo онлайн присътствие. С дълбоко разбиране за индустрията и индивидуалните ви цели, ние създаваме привлекателен профил, който отразява вашия професионализъм и експертиза. Заложете на силата на добре изградения LinkedIn профил и отворете вратите към нови възможности във вашия професионален живот. 

Свържете се с нас за да създадем Вашият успешен Линкедин профил  - обадете се на 02 850 5364 или ни пишете в контакти

Защо е добре да имате LinkedIn профил?

• Можете да кандидатствате по обява за работа бързо и лесно.
• Специалистите по подбор на персонал могат да Ви намерят много по-лесно, и дори те първи да се свържат с Вас.
• Можете да си изградите положителен имидж чрез препоръки от приятели, колеги, работодатели, клиенти.
• Можете директно да разговаряте с HR-и и потенциални работодатели.
• Можете да си изградите облик на експерт във Вашата област – чрез публикации и участие в групи.
• Можете да проучите културата на организацията и да използвате тази информация в мотивационното си писмо или по време на интервюто.

Основни секции в LinkedIn профил

Ако искате работодателите да Ви намират лесно в LinkedIn и профилът Ви да изглежда професионално, следвайте посочените по-долу съвети.

Профилна снимка (Profile photo)

На снимката трябва да бъдете само Вие, да изглеждате приятелски и да бъде облечени подходящо – в зависимост от Вашата професия. Не пропускайте да сложите снимка в LinkedIn профила си. В противен случай, сте невидими.

Длъжност (Headline)

Тази част трябва да бъде максимално описателна и да включва повече от длъжността, която заемате и името на работодателя Ви.

Адрес (Location)

Напишете града и държавата, в която живеете, а не пълния си адрес.

Experience (Трудов опит)

Настояща позиция (Current position)

Опишете работните си задължения максимално подробно, като се фокусирате върху постиженията си. Опишете и работодателя си, освен ако не става въпрос за много известна фирма.

Предишен опит (Employment history)

Опишете всяка (релевантна) позиция, която сте заемали. Подчертайте собствените си успехи, както и успехите на работодателя си. Бъдете максимално конкретни. Където е възможно, подкрепете твърденията си с числа, проценти и контекст. Отличете се като опишете какво сте постигнали за работодателя си – как сте спестили пари, как сте подобрили продуктивността или сте увеличили фирмения доход.

Попълнете всички останали секции

Най-важните секции, които задължително трябва да попълните в LinkedIn профила Ви са образование, езици, проекти и доброволчески дейности. Колкото повече информация включите за себе си, толкова по-вероятно е да излезете при търсене, тъй като сте използвали повече ключови думи.

За всяка от позициите, които сте заемали можете да качите файл, с който да покажете постиженията си. Можете да посочите и линк към сайтове, където има публикувана Ваша статия, където сте били цитирани и т.н..

Умения и препоръки (Featured Skills & Endorsements)

Изберете тези умения, които смятате, че са най-силните Ви и които са най-релевантни за позицията, която искате да започнете.

Повечето от опциите, които LinkedIn Ви подсказва в тази секция, са ключови думи, използвани от HR-те. За да се подсетите какви умения да включите, можете да разгледате обявите за работа, и да изберете тези умения, които се споменават във всички и които Вие притежавате. Помолете приятели, колеги, работодатели, клиенти да Ви дадат препоръка.

LinkedIn #OpenToWork (Търся работа)

Информирайте HR специалистите, че търсите работа След като сте изпипали вашия LinkedIn профил, е време да съобщите на света, че сте отворени за нови работни предложения. Бихте могли да активирате опцията на LinkedIn #OpenToWork (Търся работа), за да уведомите HR специалистите и вашата мрежа, че сте на пазара за работа.

Можете също да укажете какъв тип работа търсите (пълен работен ден, непълен работен ден, договорна работа и др.), както и предпочитаната дата за начало и местоположение. Но, ако в момента сте заети, може би не искате настоящият ви работодател да вижда това. За това настройките за видимост на LinkedIn ви позволяват да контролирате кой вижда вашата отличителна значка #OpenToWork. Може да препоръчваме използването на опцията "Само за HR специалисти", която уведомява потребителите на Recruiter за вашата наличност, като изключва тези от вашата настояща компания. Отличен начин да насочите вниманието към HR специалистите, като в същото време сте по-дискретни и стратегически в подхода си към търсенето на работа!

Networking 

При отправяне на заявка за свързване в LinkedIn, винаги добавяйте лично послание, в което обяснявате защо искате да се свържете с този човек и как можете да бъдете полезни един на друг.

Не забравяйте да се свързвате и със стари колеги и приятели, с които вече сте работили или учили. Присъединяването към групи, свързани с вашата професия или интереси, ви дава възможност да участвате в дискусии, задавате въпроси и споделяте статии. Следвайте лидери във вашата област и интересни компании, за да сте в течение с последните новини и тенденции.

LinkedIn често е платформа, където се анонсират професионални събития, така че участието или организирането на такива събития е отличен начин да се срещнете с хора на живо. Ако някой коментира публикациите ви или ви пише лично съобщение, отговорете своевременно.

Редовното публикуване на мисли, новини или полезни статии помага за  вашата видимост и стимулира дискусии. Помолете колеги или бивши работодатели да напишат препоръка за вас, тъй като това може да ви помогне да изглеждате по-автентично и надеждано.

Бъдете себе си във всички ваши контакти и не ставайте прекалено натрапчиви. Участието в уебинари или курсове и споделянето на опита ви е още един начин да подобрите нетуъркинга си.

И накрая, не забравяйте, че нетуъркингът не е еднократно действие - поддържайте редовен контакт с вашите връзки, споделяйте новини или просто поздравявайте по специални поводи.

Колкото повече връзки имате в LinkedIn, толкова по-добре, тъй като ще излизате по-добре в резултатите от търсенето. Ако не се намирате в нечия мрежа, Вашият профил няма да е видим, освен ако човекът, който търси не използва платен акаунт.

Присъединете се към групи и участвайте в групови дискусии

В LinkedIn има всякакви групи. Рекрутърите са известни с това, че наблюдават групите. По подразбиране, членовете на групите могат да виждат профилите на другите членове от същата група, дори и ако не са свързани в мрежа.

Затова, направете LinkedIn профила си по-лесно откриваем като се присъедините към групи - по образование, умения и др..

 

Ако търсите помощ за създаване на LinkedIn профил, който да впечатли работодателите - обърнете се към нас на тел 02 8505364 или ни пишете на контакти.

Обобщение

След като попълните внимателно LinkedIn профила си, опитайте се да го поддържате актуален. Използвайте ключови думи, които отразяват постиженията Ви и са свързани с работата, която искате да си намерите.

Вижте също статията 19 грешки, които правите в LinkedIn за да избегнете добре познати грешки при създаване и поддръжка на профила в LinkedIn

За да научите как да използвате социалните мрежи, за да намерите желаната от Вас работа, запишете се за нашето онлайн обучение "Търсене на работа в социалните мрежи".

Свързани статии