+359 2 850 53 64

10 начина да използвате Moodle в бизнеса

10 начина, с които можете да използвате LMS Moodle в бизнесa

Moodle е една от най-популярните и използвани системи за дистанционно обучение и електронно обучение.

Когато проектът стартира през 2002 г. за K12 и висши учебни заведения, никой не предполага популярността, която системата за дистанционно обучение ще спечели в корпоративния свят. Обаче, организациите по целия свят бързо осъзнават бизнес-приложенията на този софтуер с отворен код, който можете да си свалите и използвате безплатно.

Как да използваме Moodle в бизнеса

Още от самото начало дистанционната система е използвана в организации за постигане на впечатляващи бизнес резултати при on-boarding и обучение на персонала. Има безброй примери, но тук сме събрали 10-те най-често срещани начина за използване на Moodle в бизнеса!

1. Въвеждане на нови служители

Системата за дистанционно обучение се използва от много организации за въвеждането /on boarding/ на нови служители. Ако сте работили за средна до голяма организация, Вашето въвеждащо обучение - on-boarding вероятно се е състояло от дебела купчина хартия, натъпкана в голяма папка. Какъв чудесен начин да бъдете посрещнати в компанията! С Moodle, процесът на въвеждане може да бъде облекчен и много по-ангажиращ за новите служители.

Мениджърите човешки ресурси ще харесат възможността да предоставят курсови модули, с много и лесни за преминаване on-boarding обучения, а допълнителното предимство е, че резултатите от тестовете могат да бъдат систематизирани и анализирани автоматично, курсовете могат да бъдат копирани, така че да се правят модификации за различни отдели. Ако създаването на въвеждащо обучение  (on-boarding) Ви затруднява или имате нужда от помощ и насоки, обърнете се към нас - притежаваме необходимите опит и познания.

2. Задължителни корпоративни обучения

Освен on-boarding, чрез Moodle тренерите ценят възможностите за онлайн обучение, защото лесно могат да направят справка кой успешно е завършил задължителното корпоративно обучение и кой не е. Плъгинът на Moodle Badges дава възможност да бъдат наградени хората при успешно завършване на обучениетоМожете да видите част от корпоративните обучения, които сме разработили тук.

3. Обучение базирано на компетенции

Чрез модулът за Компетенции, трейнинг-отделите са оборудвани с възможност за дефиниране на компетенции,  така че при преминаване на определен набор от обучения, служителите могат да придобият желаната от тях или фирмата компетентност. По този начин, когато служителят е завършил обучение, основано на компетенция, и служителят и обучаващят мениджър могат да видят компетенциите, придобити при завършване на обучението.

4. Обучение по Безопасност на работното място

Както за останалите задължителни обучения, така и при обучението по Безопасност на работното мястоMoodle Ви позволява да знаете кой е завършил задължителното обучение и кой не е. С възможностите за добавяне на видео, дискусионни въпроси, форуми, викторини, както и външни ресурси, обучението по Безопасност на работното място може да стане леко и полезно за усвояване. Допълнително предимсто е, че обучението може да бъде преминато в удобно за обучаемия момент и място

5. Разработване на онлайн курсове

Системата за дистанционно обучение има много инструменти за създаване на динамични, интерактивни и ангажиращи онлайн курсове. С множество модули за синхронни и асинхронни учебни дейности, служителите имат множество начини за обучение в работно време или когато са свободни. С инструментите за изграждане на курсове в системата за онлайн обучения, можете лесно да реализирате програми за електронно обучение - в самостоятелна форма, не-самостоятелна форма и от смесен тип. Можете да разгледате готовите онлайн курсове, които предлагаме тук.

6. Подпомагане на процеса по наемане и интервюиране на нови служители

Системата за дистанционно обучение не е проектирана да бъде система за управление на човешките ресурси, но знаем за няколко организации, които са били достатъчно иновативни, за да я използват за наемането и интервюирането на нови служители. Без да навлизаме в технически подробности, адвокатска кантора използва системата за онлайн обучения, за да могат кандидатите сами да създават профилите си, да качват автобиографиите си и да бъдат тествани за своята компетентност. След това хората, вземащи решения, преглеждат автобиографиите и мотивационните писма. На база на работата със софтуера и другите участници в процеса, взимат решения за подходящите кандидати. Ние можем да ви помогнем с това, тъй като многократно сме участвали в целия процес и знаем какво ще ви е необходимо.

7. Поддържане на база със знания за продукти и услуги

В днешния бизнес свят, продуктите и услугите се актуализират с все по-високо темпо, така че е важно да се отбележи, че обучението за запознаване с продуктите на фирмата не е еднократно събитие. Процесът по запознаване с  продуктите и услугите е непрекъсната образователна задача, която се променя с появата на нови клиенти, развиват се нови функции или се появяват нови знанияСистемата за дистанционно обучение улеснява решаването на образователната задача по обучението на хората във всички отдели и дори осигурява селектиран достъп - например, само до познанията за продукта, необходими за функционалните екипи или примерни решения за търговския отдел!

8. Създаване на неформални общности

Има много неформални групи от хора в бизнес общността, които имат общи цели и интереси и които работят заедно, за да преподават и да се учат един от друг. Системата за онлайн обучение често се използва във фирмите, за да помага на служителите да се свързват с експерти по определени въпроси от текуюите задачи. В тези неформални общности, потребителите могат да задават въпроси или да търсят дискусионни форуми, за да намерят търсените от тях знания.

9. Реализиране на продължаващо обучение

Като се има предвид, че Moodle е предназначена изначално за иниверситетите, предоставящи висше образование, много корпоративни организации използват тази система за дистанционно и електронно обучение, за да предоставят на хората си възможности за продължаващо образование, за да им помогнат да продължат кариерата си. Ежедневно виждаме, че много от нашите клиенти предлагат обучение за лидерство, обучение по мениджмънт и курсове за търговци, които искат да подобрят уменията си. Във виртуалната академия на online-learning.bg има множество курсове, които могат да бъдат интегрирани във вашата платформа за електронно обучение.

10. Предоставяне на обучение на клиенти и партньори

Едно от най-хубавите неща в Мудъл е, че е лесно да допуснете клиенти и партньори, в специални секции, където да създадете обучения, или да дадете достъп до курсове с информация, която желаете да научат. Това улеснява обучението на клиенти, партньори по канали и бизнес партньори, на ниска цена.

Ние можем да ви съдействаме във всички стъпки от въвеждането на система за дистанционно обучение във вашата организация - консултация, техническо задание, конфигурация, къстамизация, интеграция, обучение за работа със системата, техническо обезпечение, поддръжка. Mожем да Ви бъдем полезни в създаването на електронни обучения и интерактивни елементи за Вашата система, като създадем за Вас електронни обучения по Ваши материали. Разбира се, можете да си изберете някои от нашите готови корпоративни обучения в SCORM формат, които могат направо да попълнят Вашата библиотека от обучения.

 

Свържете се с насПовече...

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Системи за онлайн обучение
  Системи за онлайн обучение
  НИТ - Нови Интернет Технологии EООД предлага на своите клиенти три модерни системи за онлайн обучения - еFront, Moodle и…
 • КЪМ СТАТИЯТА Електронни обучения по поръчка
  Електронни обучения по поръчка
  Най-доброто електронно обучение е това, което е съобразено с индивидуалните нужди, интереси и възможности на обучаващия се.
 • КЪМ СТАТИЯТА Внедряване на електронно обучение
  Внедряване на електронно обучение
  НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД предлага внедряване на електронно обучение във Вашата организация - инсталация, конфигурация,…