+359 2 850 53 64

6 съвета за Business Profile в Instagram

Как да извлечете максимална полза от Instagram Business Profile

Ако искате повече последователи след като си създадете Instagram Business Profile, можете да последвате нашите съвети в статията.

Инстаграм е онлайн мобилна социална мрежа, която служи за споделяне на снимки и кратки видеа. Вашият бизнес все още няма профил в Instagram?

Какво чакате? Направете го сега!

Нямате време за цялата публикация? Изтеглете нашите 8 съвета за успешен Business Profile в Instagram. За да изтеглите безплатния ресурс, моля попълнете формата по-долу.

Ако продавате какъвто и да е вид физически продукт, имате магазин, или желаете хората да разпознават Вашия бранд, е време да си направите Business Profile в Instagram. И определено няма да сте единствените, защото през 2018 г. бройката на профилите е достигнала повече от 25 млн., а както може да предположите, продължава да расте и у нас. Социалната мрежа е твърде популярна, за да бъде пренебрегвана. Където и да се намират Вашите купувачи, тя непрекъснато е на тяхно разположение. Което означава, че имате нужда от наистина много добра маркетингова стратегия за да рекламирате успешно в нея.

За да Ви улесним, предлагаме няколко съвета, които ще Ви помогнат да извлечете максимална полза от Instagram

Нали знаете, че в тази мрежа се публикуват главно изображения? Значи Ви трябват красиви снимки

А сега съвет номер 1: Преценете добре коя е Вашата аудиторията

Това е от огромно значение. Може да създадете най-красивите постове, но ако това не се харесва на целевия купувач, какъв е смисълът? Отделете време, за да разберете коя е Вашата аудитория. След като вече използвате Instagram за маркетинг, трябва да обмислите доколко последователите Ви са потенциални купувачи. Не забравяйте - колкото повече Instagram Followers, толкова по-добре!

Как може да научите повече за аудиторията си? Опитайте Insights от Instagram! Има същата функционалност и във Facebook.

Инструментът предлага:

  • Имресии (Impressions): Колко пъти е гледано съдържанието.
  • Обхват (Reach): Общ брой уникални профили, които са видели съдържанието на профила Ви..
  • Кликвания върху уебсайт (Website clicks): Колко кликвания е получил линкът във фирмения Ви профил.
  • Дейност на последователите (Follower activity): Колко често последователите Ви са в Instagram и взаимодействат със съдържанието.
  • Преглед на видеоклипове (Video views): Колко често се гледат видеата, споделяни в профила Ви.
  • Запазвания (Saves): Колко души са запазили публикациите Ви.

Данните също включват демографска информация, така че можете да видите откъде идват последователите Ви, тяхната възраст и пол. Добре е да следите за ключовите думи в Instagram, които са важни за Вас. Става дума за #hashtag или етикети, които Вие или Вашите конкуренти сте създали. Потърсете изображения и стилове , които са станали популярни, и помислете за създаването на подобно съдържание.

Съвет номер 2: Говорете си С тях, а не На тях

Маркетингът в социалните медии не е извинение, за да спамите Вашите последователи единствено за продажби. От жизненоважно значение е да се опитате да се сближите с последователите си, колкото е възможно повече. От една страна, това прави фирмата Ви по-човешка и по-малко корпоративна. От друга страна, колкото повече потребителите споделят и коментират съдържанието Ви, толкова по-лесно е новите потребители да го намират. Алгоритъмът на Instagram дава приоритет на съдържанието с по-висока ангажираност.

Ето няколко техники за насърчаване на ангажираността и взаимодействието с Вашите последователи:

  • Споделяйте техните изображения: Това означава, че показвате признателност към всички, които публикуват авторски съдържания. И когато докажете, че се вслушвате в аудиторията си и искате да получавате обратна връзка, създавате по-добър имидж за марката си.
  • Задавайте им въпроси: Това е един от най-добрите начини да получите социално взаимодействие от аудиторията си. Един от най-простите начини да го направите е чрез конкурси. Хората обичат да имат възможност да вземат участие. Примери, които може да използвате: „Дайте име на тази снимка…,Споделете снимка, когатоРазкажете ни как Ви накара да се почувствате тази снимка…“. Предизвикайте аудиторията да демонстрира креативността си и се уверете, че споделяте най-добрите отговори. Чудесен пример е швейцарският часовник SEVENFRIDAY. Феновете са помолени да споделят снимки, на които носят своите SEVENFRIDAY часовници, когато са на почивка или в колите си, за да покажат продукта в действие. Резултатът е изумителен: огромна колекция от безплатни маркетингови изображения.

Съвет номер 3: Използвайте релевантни #hashtags

Хаштаговете# Ви помагат да организирате и категоризирате изображения и видео материали. Това е лесен начин да маркирате съдържанието си, за да го направите по-достъпно за аудиторията.

Ето няколко от най-добрите практики:

  • Не прекалявайте: пет, но правилни hashtag, са по-добри от 25 случайни.
  • Избягвайте употребата на най-често използваните хаштагове: добавянето на #love или #instagood не е добра идея.
  • Не трябва да спамите: изберете подходящи етикети за Вашите изображения.

Съвет номер 4: Споделяйте в правилния момент

Проучвания установяват, че най-доброто време за публикуване в Instagram е между 17 и 19 часа. Лесна работа - публикувайте всичките си снимки тогава! Следете публикациите и на Вашите конкуренти.

Съвет номер 5: Създавайте красиви визуализации

Публикуването на съдържание е от жизненоважно значение за маркетинга в социалните медии. Това е, което кара Вашите Instagram Followers да се ангажират с Вашата марка и ги подтиква да се връщат за още. В другите социални мрежи това може да означава споделяне на връзки, публикуване на интересни статии и провеждане на разговори. В Instagram всичко започва и завършва с изображения. Цялата мрежа е създадена, за да могат хората да споделят снимките си. Освен да правите отлични снимки, как можете да направите Вашето съдържание в Instagram по-привлекателно? 

Изберете тема! Най-добрите бизнес профили в Instagram обикновено имат основна тема или тон. На Вас Ви трябва нещо, което вдъхновява или интригува последователите, нещо отвъд продуктите. Например, Under Armour използва хаштага “#IWILL” и неговите постове почти винаги са свързани с физическото преодоляване на препятствия.

Съвет номер 6: Добавяне на calls-to-actions

В Instagram това е малко по-трудно. Мрежата позволява само една връзка - тази във Вашата биография. Така че не можете да вмъквате връзки в надписи, коментари или в самото изображение. Как тогава можете да създадете CTA? Умните търговци са разработили няколко стратегии. Използвайте в постовете си: „Link in BIO” или „Връзка в биографията“.

Харесване срещу коментар

Тази стратегия също работи добре във Facebook и Twitter. Проведете бърза анкета с Вашите последователи и ги оставете да гласуват с помощта на „like“ или „comment“. Това е лесен начин да увеличите ангажираността.

Като алтернатива, можете да поискате от потребителите да изберат “A” или “Б” в раздела за коментари. Ако продавате обувки, помолете последователите си да изберат любимия си цвят. Ако сте университет, нека изберат любимата си униформа за баскетболния отбор. Направете го забавно! Но най-вече, помагайте на последователите си да правят това, от което се нуждаете. Ако Ви трябват, за да споделите съдържанието си, покажете им как. Ако искате те да купуват, направете го ясно и лесно.

Съвет номер 7: Използвайте Instagram stories

Ако сте потребител на Instagram, вече знаете за Stories. Намира се в горната част на приложението и позволява на последователите да виждат няколко поредни постове от един и същ потребител.
За търговците това е чудесен подарък! Не е необходимо да се опитвате да предадете цялото си съобщение в едно изображение. Можете да съберете няколко от тях, за да покажете Вашата история (story).

Какво е Instagram Story?

Историите се различават от обичайните в Instagram постове по няколко ключови начина:

  • Тези изображения преминават от едно към друго в слайдшоу;
  • Всяко изображение се изтрива след 24 часа;
  • Тъй като изображенията са на цял екран, няма надписи;
  • Други потребители не могат да виждат коментари.

Не се притеснявайте дали Вашите истории ще достигнат до последователите Ви – те са позиционирани в горната част на приложението и потребителите могат да превъртат през тях и да разгледат онези, които харесват.

Добавете линк към Story, това е сериозно оръжие, когато имате конкретна цел, която искате да постигнете. Обаче, условията, за да имате налична тази възможност, са две – да притежавате бизнес профил и 10,000 последователи. Затова - захващайте се за работа!

Highlight Stories е нов инструмент в Инстаграм, чрез който можете да съхраните Story след 24-те часа и да го позиционирате в профила си по теми.

Интересни факти:

  1. Кой е най-използваният #hashtag според Вас? - Познахте! Разбира се че е #love!
  2. Кои известни личности в България са най-търсени в Instagram? – Тук ние ще помогнем : това са профилът на Николета Лозанова nikoleta lozanova instagram, Никол Станкулова, Златка Райкова, Валери Божинов, Криско.
  3. А от света, най-търсени профили на известни личности са: Cristiano Ronaldo, Nina Dobrev, Philip Plein, Selena Gomez, Justin Bieber.

Това бяха полезните съвети, а сега е време да ги приложите! Нямаме търпение да разгледаме профилите Ви!

Ако обаче имате нужда от помощ, обадете ни се на +359 2 850 53 64, или ни пишете от формата по-долу! Очакваме Ви! 

Източник: Mention.com.

За да изтеглите безплатния ресурс, моля попълнете формата. Ще получите поща с връзка за изтегляне.

]

Свързани статии