+359 2 850 53 64

Как да използвате виртуална класна стая

Виртуална класна стая: 6 начина да разширите своя бизнес

Добре дошли в света на виртуалната класна стая и видеоконференциите. Можете да използвате технологиите за да разширите обхвата на бизнеса, който имате и да постигнете така желания успех!

Какво е виртуална класна стая - това е онлайн базирана среда, технология, чрез която учители и ученици могат да се обучават независимо от физическото си местоположение.

Добре дошли в света на виртуалната класна  стая и видеоконференциите, чиито технологични възможности събират хора от всички географски точки за провеждането на онлайн обучения, събития и дистанционни форуми. Достъпна за цяла гама от устройства, включително компютри, лаптопи, таблети и смартфони, виртуалната класна стая е в основата на онлайн обучителните програми, които направиха пазара на образованието изключително конкурентен в последно време.

Основните ползи на преминаването към електронно обучение чрез виртуална класна стая са достъпността, удобството, гъвкавостта и намаляването на разходите. Онлайн курсовете са по-персонализирани, което води до ускоряване на обучителния процес. Използвайки тестове и оценяване, курсистите могат да се разпределят на отделни групи. По този начин всеки участник получава необходимото за него знание, без да бъде отегчен с информация, която не го интересува.

С виртуална класна стая в онлайн курс Вие можете да преподавате на аудитория от 500 души със същата лекота, с която бихте обучили и 50.

Освен предимства, съществуват и определени рискове. Например, ако курсовете Ви не са забавни и динамични, това би отблъснало участниците. Техническите трудности и неподходящото съдържание също могат да повлияят негативно и да застрашат успеха на обучението.

Ето 6 начина, които ще Ви помогнат да настроите и управлявате курсовете си така, че да доставите на Вашите потребители едно вълнуващо и полезно обучение:

1. Използвайте  виртуална класна стая / видеоконференция /

Видеоконференциите улесняват хората, които се намират на по-отдалечени точки, като им дават същите възможности и преживяване от обучението. Възможността да видят лицето на инструктора им дава усещането за традиционна класна стая и съпричастност.

2. Поддържайте ангажираността на Вашата аудитория

Дръжте учениците си ангажирани с темите от курса, като използвате изображения, илюстрации и примери. Дайте им възможност да комуникират с Вас, да задават въпроси, в случай че не разбират нещо.

3. Поканете експерти, които да вземат участие във Вашите обучения

С модерната технология на виртуалните стаи ко-обучителите могат да участват във Вашите сесии, без да присъстват физически. Това означава, че експерт в индустрията може да разговаря с учениците, без да излиза от уюта на собствения си офис. Виртуалното сътрудничество показва реалната обстановка на обучаемите и същевременно увеличава достъпа им до експертите в световен мащаб.

4. Чат в реално време 

Осигурете човек ,който да отговаря на въпросите от чата в реално време.

В допълнение към лекциите, oнлайн чатовете могат да бъдат интересен начин да направите учебния процес много по-динамичен. Чрез тази опция Вие ще можете да инициирате дискусии и да съберете обучаемите за едно съвместно, вдъхновяващо обучение.

5. Осигурете записи от проведените обучения и завлядяваща презентация

Подгответе си вдъхновяваща презентация. Добре е учебният материал да бъде достъпен за участниците във всеки един момент. Записът от проведеното наживо обучение ще им даде възможност да преразгледат преподадените теми и да запомнят ключовите идеи.

6. Оценете аудиторията си с тестове и обратна връзка

Представата, която ни дават обратната връзка и оценяването на обучаемите, е от жизненоважно значение за всяко онлайн обучение. Чрез тях се проследяват както напредъка на участниците, така и до колко обучението е било полезно и от какви подобрения има нужда.

7. Виртуална класна стая цена

Цената за наемане и използване  на виртуална класна стая е много приемлива и е значително по-ниска от наемането на зали. Обикновено плановете за използване са на месечна база, но ако платите за 12 месеца ще използвате сериозна отстъпка от цената.

В заключение:

До каква степен ще помогнете на обучаемия да обогати своите знания, не зависи единствено от развиващата се технология. Важен елемент е страстта, която влага водещият лектор. Нима всички ние не сме били вдъхновени от един конкретен учител, който е успял да остави следа у нас? Кой знае, възможно е точно Вашият курс да бъде този, който ще промени нечий живот към по-добро.

Ние предоставяме възможност да използвате виртуална класна стая за Вашите обучения. Попитайте ни! Може да се свържете с нас от формата по-долу, или да ни се обадите на телефон 02 8505364