+359 2 850 53 64

Oбразователни забавления и игри за деца

Забавления за деца, допринасящи за образованието на детето

Под формата на детски игри, въпросници, галерии и много други, Вашето дете може да използва представените в статията забавни игри и програми, за да се развива и да научава повече. Повечето програми са под формта на забава и са ценен източник на мотивация.

Знаете ли как да използвате онлайн програмите за образование за деца? С тях, те могат да научат голям обем информация, представен под формата на забавни игри за деца и възрастни. Каква трансформация се случи в образованието в последните няколко десетилетия - с появяването на приложенията за образование! Ученици от всички възрасти стават все по-умни и дигитално грамотни.

Нека разгледаме няколко страхотни приложения за деца, които развиват ума и ги забавляват, докато се учат.

1. ClassDojo

Интересна програма за образование, която лесно може да се превърне в забавление за деца, спадаща към обучения за образование тип „виртуална класна стая“. Осигурява взаимодействието на всички страни в обучителния процес. Учениците споделят с преподавателите въпросите си, а родителите могат да следят развитието на дискусията. Така, се осигурява нужното внимание и се подхранва процесът на обучение чрез повече интерактивност и взаимодействие с децата, без да се заменя реалната класна стая.

2. Duolingo

Образователна програма, която предлага лесен начин да научите Вашето дете на нов език. Предлага множество езици, от които да избирате – испански, холандски, френски, немски, италиански, ирландски, английски. Може да  може да се превърне в забавление за деца, защото подбраните думички, които учителят подбира за новите уроци могат да бъдат забавни за децата от съответната възраст. Безплатен за изтегляне и употреба.

3. DragonBox

Образователна програма, която предлага забавни обучителни игри, свързани с изучаването на математика. И тук се залага на забалвлението за деца, така че математическите връзки и умения да бъдат придобити неусетно по време на  занимания. Всички 5 вида математически игри за деца изискват първоначално заплащане.

4. Quick Maths

Образователна програма за деца, предназначена за деца от 2 до 6 клас, представя предизвикателства и игри с числа. Можете да я намерите в App Store.

5. YouTube Kids

Разбира се най-вече маркетолозите на  гиганта в Интернет - Гугъл са се сетили да превърнат образованието в забавление за деца. Секция в YouTube, специално за деца – предлага образователни детски видеа и  забавления. Един от най-добрите канали за деца. Безплатен абонамент и употреба.

6. Science360

Видео библиотека за образование за деца, създадена от Националната научна фондация - National Science Foundation на САЩ. Създадено за таблет, за демонстриране на научно съдържание, изображения за новини в инженерството и видео материали за деца. Автентично съдържание, осигурено високо качество и подновяване всяка седмица. Има 360 градусов изглед, с който децата могат да разглеждат съдържанието.

7. Crossword Puzzles

Приложение за деца, страхотен инструмент, предназначен за много аспекти на детското образование. Спомага развитието на мозъка и интереса към разнообразни теми от страна на детето. 

8. Flow Free

Игра, интересна за големи и за малки деца, предлага 2 000 безплатни пъзела. Предлага пакети за допълване срещу заплащане.

9. Spelling Stage

Отново под формата на забавление за деца и възрастни, програмата предлага да се подреждат думи по букви. Прави упражненията по писане и говор забавни и интересни. Платеният абонамент предлага обхват от думи за различни възрастови групи – от деца в предучилищна възраст, до възрастни. На английски език.

10. My Molecularium

Една от най-забавните образователни игри под формата на приложение. Предлазначена за гинмазисти, предлага лесен начин за разбиране на материали по химия. Материалите са свързани с молекулярна структура, химически формули и др..

Заключение

Може да Ви е направило впечатление, че през последните години, става популярно записването на децата в образователни програми. Често онлайн начинът на обучение на детето има много предимства пред присъственото и стандартното в училище..

Ученето на уроци и писането на домашни са дейности, които когато са задължителни, малко деца извършват с удоволствие. Осигурете им забавни и и съвременни начини да научат това, което им е необходимо.

НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД притежава богат опит в изработката на онлайн обучения на български език. Това е отлично решение за различни видове детски образователни дейности, изискващи редовни занимания и следене на напредъка на ученика. Можем да бъдем от полза за всяка образователна инициатива с големия си опит в изработване на забавни игри и тестове, симулации и др. , които освен за забавление на децата могат да подпомагат образователния процес и да допринесат за интелектуалното развитие на децата.

Свързани статии