+359 2 850 53 64

5 начина за безплатно видеосподеляне

Как да спестите при споделяне на видео

You Tube ли е единственият начин за споделяне на видеоклипове? Споделянето на огромни видеофайлове е задача, която може доста да затрудни днешния преподавател

Видеосподеляне на файлове за обучение

Вярвате или не, имаше време, когато записването на DVD-та беше единственият начин за споделяне на видеофайлове. Когато трябваше да се обучават хора лекторът пристигаше с 20-30 DVD-та и  ги раздаваше на присъстващите.  Целият този процес увеличаваше работното натоварване с часове и затрудняваше всички. Сега можем да имаме цели учебни филми онлайн,  така че участниците в обучението да могат да ги гледат в автобуса до вкъщи, удома или в почивките на работа. В живота е добре да се спазва принципа, че получаваш това, за което плащаш, но повечето хора разполагат с ограничен бюджет и искат да намерят безплатен начин да си прехвърлят и да споделят видеата, с които работят или се забавляват.

Как да спестим ако имаме огромни видеозаписи и видеофайловете ни затрудняват: трудни са за прехвърляне и споделяне.

Списък с платформи за видеосподеляне

Ето списък с 5 безплатни програми, които можете да използвате, за да споделяте видеофайловете за Вашите обучаеми.

1. Dropbox


Dropbox е една от основните услуги за съхранение на файлове в облака. Тя е много подобна на интерфейса, който бихте ползвали на настолен компютър, с възможност да подреждате видеоклиповете си в папки и подпапки. Можете просто да създадете папка и да я споделите с екипа или с обучаемите, или с всички, които се нуждаят от видеото в обучението. Няма ограничение за броя на папките, които можете да имате - така че по една на ученик е напълно подходящо Просто поставяте там видеото и това е.

Безплатно място за съхранение: 2 GB
Бонус: За всяко лице, което поканите в Dropbox и което се присъедини към него, обикновено чрез споделяне на папка, получавате допълнителни 500 MB безплатно пространство за съхранение до 16 GB.
Платени функции: Dropbox предлага само едно платено ниво за потребителите: 100 GB за 7,99 GBP на месец.

2. Google Drive и 3. One Drive


OneDrive и Google Drive предлагат много от същите функции като Dropbox, въпреки че са интегрирани съответно в екосистемите на Microsoft и Google.

Тъй като Google Drive и One Drive са интегрирани с операционната система и офис пакетите, има много по-голяма интеграция с вашите съществуващи продукти и това има няколко предимства. Използването на формуляри на Google може да бъде отличен и безпроблемен начин за анкетиране на вашите ученици.

Безплатно съхранение: 15 GB - Google Drive и OneDrive.
OneDrive предлага бонус за насърчаване на набирането на потребители: привлечете приятел към услугата и ще получите 500 МВ допълнително пространство за съхранение до максимум 5 GB (което се равнява на регистрирането на 10 приятели). Можете също така да спечелите допълнителни 3 GB място за съхранение, когато активирате архивирането на камерата в iOS, Android, Windows или телефон с Windows, за да записвате автоматично снимки в OneDrive.
Платени функции:OneDrive предлага две допълнителни нива към безплатната си услуга. Можете да получите 100 GB за 1,99 GBP на месец или 200 GB за 3,99 GBP на месец.
Междувременно Google Drive предлага пет премиум абонамент, като цената започва от 1,99 USD на месец преди облагане с данъци за 100 GB и достига до огромната сума от 299,99 USD на месец преди облагане с данъци за 30 TB.

4. We-Transfer 

Действа малко като имейл услуга за големи (2 GB) файлове. Просто отивате на wetransfer.com, качвате файла си и въвеждате имейл адреса на местоназначението. Максималният размер на файла е 2 GB наведнъж, но можете да повтаряте услугата отново и отново. Това обаче не би било идеално, ако се опитвате да изпратите мач на всеки играч. Тази услуга изглежда по-подходяща за еднократни трансфери.

Безплатно: 2 GB
Бонус схема: Няма
Платени функции: 120 евро на година за изпращане на файлове с размер до 10 GB

5. YouTube


Когато качвате видеоклип, по подразбиране той е зададен да стане "Публичен", което означава, че всеки може да го гледа. Можете лесно да промените настройките за поверителност на вашите видеоклипове. Изберете го, докато качвате видеоклипа, в "Настройки за поверителност". Частният видеоклип може да бъде видян само от вас и от избраните от вас потребители. Видеоклипът няма да се показва в канала ви или в резултатите от търсенето и ще бъде невидим за другите потребители. 

Безплатно : Неограничено

YouTube има две големи предимства пред останалите услуги.

 • При Dropbox, Google Drive, One Drive и We-Transfer качвате файлове и това е. Защо това е важно? Това означава, че трябва да сте наясно какъв е форматът на файла. Възможно е да качите 2 различни версии на един и същ файл - да речем за IOS и Android или MAC и PC. Имайте предвид, че видеоформатите могат да се различават доста и не всички формати могат да се възпроизвеждат на всички устройства. Това е просто нещо, което трябва да се знае и което може да ви попречи да споделяте без проблем Вашите видеа с повече от един потребители.
 • Друг проблем е стриймингът на видеофайловете. YouTube преобразува файла в удобна за уеб версия(и). Така че, ако се намирате в провинцията с лоша интернет услуга, YouTube ще  предостави най-добрия наличен файл, с който интернет може да се справи - той прави това изчисление в реално време. Да кажем, че сте качил Full HD видеоклип в някоя от другите услуги  Dropbox, Google Drive, One Drive, We-Transfer - това е, което ще бъде подадено на потребителя от другата страна, независимо от неговата широколентова скорост и достъп до интернет.

Всички споменати по-горе начини за безплатно споделяне на видео са много удобни за хората, които записват видеа за видеообучение или онлайн курсове.

Ако се нуждаете от консултация или услуги за изработване на онлайн курсове се обадете или вижте какви услуги предлагаме.

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Как да създадете ангажиращо електронно обучение
  Как да създадете ангажиращо електронно обучение
  Когато създавате електронно преживяване /леле че термин!/, което увлича и свързва обучаемите с вашето онлайн съдържание,…
 • КЪМ СТАТИЯТА Как да свалим видео от YouTube - безплатно и безопасно
  Как да свалим видео от YouTube - безплатно и безопасно
  Вижте как да свалите видео от YouTube ако пътувате и нямате интернет, ако Вашата Wi-Fi връзка е слаба, ненадежна, а Вашият…
 • КЪМ СТАТИЯТА Видео за професионално обучение: видеообучение
  Видео за професионално обучение: видеообучение
  Ако е необходимо да създадете видео за професионално обучение, ще можете ли да се справите сами със записа на клипа за обучение.…
 • КЪМ СТАТИЯТА Видео в социалните мрежи
  Видео в социалните мрежи
  В днешната статия ще Ви представим 6 лесни начина за създаване на привличащи вниманието видеа, както и няколко достъпни инструмента,…