+359 2 850 53 64

Google Web Designer

Google инструментът - създаване на интерактивни рекламни бързо лесно

Google пуска Уеб Дизайнер (Web Designer) - един визуален инструмент за улеснено създаване на HTML5 сайтове и реклами

Google анонсира пускането на Web Designer, новият инструмент за създаване на HTML5 интерактивно съдържание, бързо и лесно. Още през юни имаше мълва за работата над уеб дизайн инструмента на технологичния гигант, но след това всичко утихна. Уеб Дизайнер (Web Designer), наричан от Google - инструмент за дизайн за професионално качество е вече официално в бета версия и достъпен за сваляне за Mac и Windows. 

Целта на създателите на Уеб Дизайнера (Web Designer) е да улеснят маркетинговите експерти в създаването на HTML5 реклами за десктоп и мобилни устройства. Смисълът заложен зад новия инструмент на Google е да бъде медията подходяща за създаване на съдържание отговарящо на модерното технологично усещане, което може да бъде постигнато чрез новите технологии. 

Основната идея е създаването на интерактивни реклами, но нищо не пречи инструментът да бъде използван за създаването на интерактивни сайтове или анимации за други цели. Някои от свойствата на Уеб Дизайнер (Web Designer) за момента са достъпни само за реклами, но от Google твърдят, че ще разширят гамата на възможностите им за използване в бъдеще.  

Целта на Google е да направи възможна презентацията на една и съща идея на всички екрани. Без значение дали ще бъде разглеждана на таблен, смартфон, монитор или друг екран, съдържанието трябва да е достъпно и да изглежда добре и еднакво винаги. Фокусът пада на дизайна - трябва единствено да се съсредоточите в дизайна - целият HTML5 и CSS се поема от Уеб Дизайнер (Web Designer). Ако все пак искате да персонализирате нещо и обичате да държите нещата в свои ръце, можете лесно и бързо да се намесите в кода и да обогатите идеята си, вместо да я ограничите. 

Основните предимства на Google Web Designer са:

Пълна 3D среда за авторство

Създаване и обработка на 3D съдържание използвайки набор от инструменти и силата на CSS3. Завъртете предметите и дори 2D дизайните по всяка ос, за да визуализирате 3D трансформации и преводи като автор. 

Изглед в дизайн и в код

Въпреки че визуалният инструмент е удобен, вие не можете да представите вашата креативност, фантазия и виждане напълно. Затова можете да сменяте режима между Дизайн и Код (Design and Code view) докато работите и веднага да видите отразените промени от едното в другото. 

Инструменти за илюстрация

Можете да импортирате елементи от всяка една друга среда за креативен дизайн или да използвате вградените инструменти, за да създадете векторна илюстрация, която ще запази дизайните ви леки. За да създадете нови HTML тагове във вашите дизайни, просто ги нарисувайте с “tag” (таг) инструментът.

Лесно създаване на реклама

Google Уеб Дизайнер (Web Designer) улеснява публикуването на обяви, от която и да е платформа. Изберете от DoubleClick Studio или AdMob, или изберете Generic опцията, за да наложите съдържанието през всяка една друга мрежа за реклами. Няма нужда от кодиране.

Демо:

 

Свързани статии