+359 2 850 53 64

Новото изобретение на Apple

Противоречие в креативността

На 27.03.2014г. американският мултинационален гигант Apple обяви новия си патент, наречен “Transparent Texting”

Последното изобретение на компанията предполага възможност за използване на камерата на мобилното устройство за заснемане на околната среда и нейното визуализиране върху екрана, с цел наблюдение на пътя и случващото се по него по време на изпращане на съобщения. 

От Apple заявяват: „Фонът по време на сесията по изпращане на съобщения ще бъде живо и актуално изображение на изгледа, който се разкрива пред камерата. Следователно, възможността потребителят на устройството да падне или да се спъне в разположен на пътя му обект е много по-малка (…)“.

Не можем да отречем креативността в идеята на Apple, но дали въпреки добрите си намерения, тя може да бъде използвана достатъчно безопасно?

Вижте какво казва по темата професора от Щатския университет в Охайо Джак Назар: „Ние не можем да правим две неща едновременно. Можем бързо да преминаваме от изпращане на съобщение към оглеждане (на случващото се около нас) и обратно. Тази промяна може да отнеме секунда или половин секунда - време, достатъчно, за да излезем на улицата или пък да стъпим в дупка.“

Свързани статии