+359 2 850 53 64

Конкурентоспособност за малките бизнеси

4 съвета, които ще увеличат конкурентоспособността на Вашия бизнес

Собствениците на малък бизнес, които се опитват да се развиват в индустрия с голяма конкуренция, трябва да се справят с известността на големите брандове и евентуалното недоволство от появата им на пазара.

Днес ще споделим с Вас 4 стратегии, които ще помогнат на собствениците на малък бизнес да станат по-успешни.

1. Изберете си конкретна ниша

Малките бизнеси трябва да се фокусират върху конкретен маркетингов сегмент, и след това да започнат да се разширяват.

За да се справят с големите конкуренти, малките бизнеси трябва да се фокусират върху основните си потребители – това може да са студенти, счетоводители, или конкретна демографска прослойка. Анализирането и продаването на основните потребители води до бързи продажби, повече доход за маркетинг и дава възможност за бързо разрастване.

2. Вашите продукти трябва да решават проблемите на потребителите

За да увеличите конкурентоспособността си, трябва да можете да разказвате истории - как е създадена фирмата, какво различава Вашите продукти и др..

Превърнете в история всичко, което Ви отличава от конкуренцията.

3. Предлагайте продукти от най-високо качество

Не забравяйте, че разполагате с по-малко от 8 секунди, за да убедите потребителите да купят Ваш продукт. Затова, Вашият уеб сайт трябва да привлича вниманието и да помага на хората да разберат Вашия бизнес по-добре.

Продуктите Ви трябва да бъдат създадени за потребителите, трябва да обещаете нещо ценно и после да им го предоставите. Осигурете им преживяване, което не могат да получат при конкуренцията.

4. Безупречно обслужване на клиентите

Едно от основните предимства на малките бизнеси е, че можете да си взаимодействате с клиентите по-директно и лично. Затова, отделете време и усилия да им предложите по-добро обслужване, и дори се опитайте да надминете очакванията им.

За да имате по-добра конкурентоспособност, използвайте гореописаните стратегии, и не забравяйте да измервате ефективността и възвръщаемостта на инвестицията.

Източник: entrepreneur.com.

Свързани статии