+359 2 850 53 64

Етапи и процеси при изработката на уеб сайт

Кои са вземаните решения в различите фази наизработка на Вашия сайт?

Създаването на качествен уеб сайт изисква точно установяване на работните процеси.

Разбира се, всеки проект е различен и въпреки сходствата, които на пръв поглед се виждат между сайтовете, е трудно да се установи модел, който да работи успешно в 100 % от случаите. Въпреки това, можем да отличим няколко етапа, през които изработката на всеки един сайт преминава, независимо от неговата тематика. В тези етапи сме включили и нещата, върху които бъдещият собственик трябва да помисли.

Цели на Вашия сайт

Ако сте решили да изработите сайт за Вашия бизнес, първото нещо, което трябва да направите е да определите целите си. Какво искате да постигнете с Вашия сайт – повече популярност, увеличаване на продажбите и т.н.? Споделете решенията си с фирмата, която сте избрали да изработи сайта Ви. Въз основа на тази информация, нейните представители трябва да Ви отправят предложение. То ще послужи като основа на договора и бъдещия план за действие.

 

Бюджет за изработка на Вашия сайт

Помислете върху това колко средства сте готови да отделите за изработката на Вашия сайт. Не се залъгвайте по предложения, които срещу минимална сума, обещават големи резултати. Това е невъзможно за всеки един бизнес сектор, в това число и уеб разработването. Всяко нещо си има цена и няма как да очаквате много без да вложите достатъчно.

Разбира се, ние сме наясно, че дребните и средните собственици на бизнес не могат да отделят космически суми за изработка на сайт. Затова, помислете добре какво точно искате да постигнете с уеб сайта си, пресметнете добре бюджета си и уведомете за това фирмата, която сте наели. Така нейният екип още от началото ще е наясно със ситуацията и ще Ви предложи максимално добро решение в поставените от Вас рамки и очаквания.

Срок за изработка на Вашия сайт

Решете кога искате да разполагате с работещ уеб сайт. Споделете очакванията си с хората, които ще работят по него и те ще Ви уведомят доколко реалистични са поставените от Вас срокове. Не Ви препоръчваме да настоявате за бързи резултати, тъй като това в повечето случаи това е свързано с лошо изпълнение или отделяне на допълнителни средства. А понякога и двете. Затова бъдете разумни!

Визуална концепция на Вашия сайт

Следващата стъпка е да решите как ще изглежда Вашият уеб сайт. За да се ориентирате в тенденциите и характера на уеб сайтовете от Вашия бизнес сектор, можете да разгледате вече съществуващи проекти. Това ще Ви помогне да добиете по-ясна представа за нещата и да дадете максимално много подробности на дизайнера. Знаейки какви са Вашите предпочитания и очаквания, той много по-лесно и по-бързо ще изработи дизайните на Вашия сайт. Редно е да получите повече от едно предложение. Разгледайте добре дизайните и помислете кой от тях ще изпълни целите Ви най-точно.

Архитектура на Вашия сайт

Трябва да помислите за структурата на уеб сайта, но имайки предвид гледната точка на неговите бъдещи потребители. Вие познавате клиентите си най-добре и би трябвало да знаете какъв е техният начин на мислене. Обяснете това на програмистите, които ще изработят сайта Ви. Те ще вземат предвид Вашия анализ и ще излязат с най-доброто за ситуацията решение. Трябва да имате предвид, че архитектурата на уеб сайта трябва да е такава, че да минимализира броя на кликовете за извършване на дадено действие.

Изработка на графични темплейти на Вашия уеб сайт

След като бъде установена визуалната концепция и архитектурата на уеб сайта, трябва да се пристъпи към изработката на неговите графични темплейти. Впоследствие те ще се превърнат в HTML код и Вие ще имате на разположение уеб сайт, върху който може да се кликва и да се тестват основните функции.

Програмиране на Вашия сайт

Последната стъпка от изработването на уеб сайта е неговото програмиране. Казано с други думи, негово превръщане в работещ сайт, с всички нужни и предварително определени функционалности.

Редно е работата да се извършва на сървър на избраната от Вас фирма – така ще можете да следите какво се случва и да тествате изработените неща още в процеса на тяхното създаване.

Заключение

Както виждате, процесът по изработка на сайт, е една нелека и доста всеобхватна задача. Затова, преди да пристъпите към реализацията на новата си идея, помислете добре какво точно искате да постигнете и по какъв начин. Това ще Ви спести време, средства и усилия. Успех!

 

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии