+359 2 850 53 64

Музейна система

Родните колекции могат да бъдат дигитализирани

НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД Ви предлага да интегрира Вашата музейна колекция в уеб базирана каталожна система, която ще организира музеят Ви както отвътре, така и отвън.

Бутон брошура

Какво Ви предлагаме?

Системата, която ще персонализираме и конфигурираме специално според нуждите на Вашия музей или галерия, отговаря на най-високите стандарти за музейни системи. 
 
Освен за музей, системата може да бъде персонализирана за всякакъв вид галерии или колекции. Тя би била полезна на всеки творец, който иска да има пълен контрол над творбите си и да защити работата си.
 

Какво е музейна система?

Музейна система е уеб базирана софтуерна платформа (фреймуърк), която може да бъде използвана като административна единица (за управление и каталогизиране), както и като публична презентация на обекти, елементи, събития, места, колекции, места за съхранение, речници и всичко, което бихте искали да въведете в нея. Системата Ви дава контрол над базата данни и позволява вътрешно свързване между обектите и изключително лесно управление. Всичките обекти са въведени дигитално и позволява лесно и гъвкаво конфигуриране според нуждите на Вашите колекции. Еднo от основните и предимства е, че позволява на експерти от различни области да добавят, управляват и организират съдържание от тяхната експертна област. Фреймуъркът дава платформа за съвместна работа между експертите и така рамкира структурата на проектите им вътрешно.
 
Системата е уеб базирана, което опростява поддръжката и използването й. Административната и публичната части на системата работят с компоненти с подходящ лиценз, така че да не се налагат допълнителни разходи за софтуер и нужда от допълнителен обхват и приложения.
 

Функционалност и възможности

Фреймуъркът, който предлагаме за интеграция няма да Ви заключи в структура, която сляпо да следвате. Той позволява множество възможности и персонална конфигурация, според Вашата структура от данни. Платформата позволява използването на много стандарти за метаданни или избора на предварително дефиниран профил от конфигурационната библиотека. Системните компоненти могат да бъдат добавяни и модифицирани, така че да отговарят на специфичните нужди на клиента.
 
Платформата е многоезикова и всеки елемент може да бъде добавен едновременно във всеки език, с който разполагате. Това опростява попълването на информация и следователно улеснява всички страни, ангажирани с поддръжката на базата данни.
 
Публичната част позволява да бъдат презентирани само предварително избрани елементи от административната част на фреймуърка. По този начин клиентът може да предпази елементите, които не иска да показва публично, но все пак да ги съхранява електронно. Така, те ще бъдат видими само за потребители, които имат необходимия достъп.
 
Публичната част на системата има неутрален дизайн и в същото време е модерна и в крак с тенденциите в уеб дизайна. Това позволява да бъде използвана самостоятелно, без да се налага да бъде преработвана в нов и скъп уебсайт. Въпреки това, ако вече музеят има уебсайт, който иска да продължи да използва, няма проблем фреймуъркът да бъде използван от него. Това се случва чрез промяна на дизайна на системата, който не се отразява на функциалността й.
 
Между обектите, елементите, събитията, местата, колекциите, местата за съхранение, речниците и всичко останало, което може да се въведе във фреймуърка, могат да бъдат създавани разнообразни връзки. Например, елементи от различен вид могат да бъдат прикачани в колекции, серии, записи, т.н. или да бъдат подредени в йерархичен вид. Допълнителна функционалност позволява записите да бъдат внедрени в други записи, което позволява лесно каталогизиране на сложни колекции с обекти, георграфски области и специализирани колекции.
 
Едно от основните предимства на интегрирането на музейна система са опциите за търсене. Вътре в системата може лесно и бързо да откриете всякаква въведена информация. Може да правите всичко, от търсене по една ключова дума, до търсенето в сложни персонализирани форми и комбинации. Потребителите могат да търсят във всички налични езици и метрични формати, тъй като системата прилага нормализиране на всички стойности. 
 
В допълнение, може да се възползвате от функционалности като показването на специфичен обект в публичната част, инструменти за доклади, сетове от обекти, показване на географско положение на карта и други.
 
Повече информация за музейната система, нейните технически спецификации, възможности, както и полезни статии, можете да намерите тук
 
Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.: +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com, или като попълните поместената по-долу форма за контакти. 

Свържете се с насПовече...

Свързани статии