+359 2 850 53 64

39 идеи за повече трафик към Вашия уеб сайт

Mетоди за увеличаване на популярността на Вашия уеб сайт

Липсата на трафик на уеб сайта е едно от главните предизвикателства пред собствениците на бизнес в днешни дни.

Липсата на трафик на уеб сайта е едно от главните предизвикателства пред собствениците на бизнес в днешни дни. Те се оплакват, че са загубили значителен процент от посещенията на сайтовете си през последните две години и търсят нови начини, за да увеличат посещенията от потребители, които се интересуват от дейността им.

Целта на тази статия е да даде на маркетинг специалистите и притежателите на бизнес широк набор от отправни точки и ефективни съвети за увеличаване на уеб трафика към сайта и блога. Ще останете изненадани от факта, че колкото и непродуктивни да изглеждат, тези идеи бързо ще доведат до желаните резултати.

1. Концентрирайте се върху ключовите думи - времето, в което се фокусирахме върху една ключова дума за всяка страница отдавна е отминало. Уверете се, че Вашите публикации съдържат всички термини и фрази, свързани с темата, за която пишете.

2. Започнете форум - Активен форум на страниците на уеб сайта Ви бързо ще започне да привлича читатели. Форумите са чудесно средство за повишаване на средното време, прекарано от потребителите, на сайта Ви.

3. Създайте Facebook група, която да увеличи посещенията на сайта Ви - създайте група, която да обхваща определена тема или пазарна ниша, и да е специфична за тази група хора, които искате да посетят сайта Ви. В групата хората ще могат да задават въпроси и да четат информация за нещата, които ги интересуват. Не забравяйте да сложите линк към сайта си и да споделяте статии и публикации от него.

4. Изпращайте блог постовете си на StumbleUpon (плъгин за уеб браузър и интернет общност, които позволяват на потребителите да откриват и оценяват уеб страници, снимки и видео) – може да Ви звучи странно, но работи !!!

5. Изпращайте постовете в блога си на имейл контактите си – не е необходимо постовете в блога Ви да бъдат главна тема, но винаги може да включите препратка чрез линк на края на имейла.

6. Попълвайте въпросници в HARO. За тези от Вас, които все още не са чували за HARO, това е сравнително нова онлайн услуга (2008г.), създадена специално за журналисти. Целта е те да могат да събират бързо мнения и обратна връзка от хора, специалисти в различни области. По този начин журналистите могат да създават контакти със специалистите, превръщайки HARO в незаменим инструмент за PR .

7. Работете върху заглавията -Заглавията са това, което ще хване интереса на читателите Ви на първо място, особено когато споделяте публикации в социалните медии. Уверете се, че те предизвикват интереса на читателите и ясно показват ползите за тях от прочитането на публикацията.

8. Присъединете се към общности на блогърите - Това е чудесен начин да се свържете с други блогъри, да създадете контакти с тях и да обмените опит. Две общности, към които можете да се присъедините, са ProBlogger и CopyBlogger.

9. Включвайте линкове към други статии - Когато пишете пост за блога си, си създайте като задължително правило да слагате препратки към други Ваши постове или статии. Това е чудесен начин за оптимизиране на търсачките и за увеличаване на общото време, прекарано на сайта Ви.

10. Публикувайте постове като гост в чужди блогове - няма смисъл да публикувате постове в блогове, които не са свързани с Вашия бизнес, за това пишете само в такива, пряко обвързани с Вашия предмет на дейност.

11. Започнете редовно да водите колона в популярен уеб сайт - така не само ще увеличите трафика към уеб сайта си, но и ще се прочуете като експерт в сферата си на дейност.

12. Оптимизирайте предишните си публикации - прегледайте предишните си публикации и се уверете, че те имат подходящи тагове, ключови думи и валидни URL-та.

13. Премахнете появяването на излишни връзки при търсене в Google. Ако не сте запознати с Google Sitelinks, това са връзките, които се появяват под първия резултат при търсене, и водят към вътрешните страници на уеб сайта. Sitelinks позволяват на посетителите да влязат директно в страниците, които ги интересуват.

14. Рекламни банери - използването на рекламни банери със сигурност ще увеличи трафика към сайта Ви.

15. Честота на публикациите - Нейл Пател от QuickSprout е открил, че публикуването на качествени постове (6 на седмица), води увеличение на трафика към блога му с 18,6 %.

16. Препращайте постовете си към Reddit (социална мрежа и сайт за новини)- Да, това също работи.

17. Споменавайте хората, от които се влияете - когато цитирате някой в туитовете си (tweets), не забравяйте да го споменете (@).

18. Концентрирайте енергията си върху стратегии, които работят - не правете всичко, което другите правят. Вижте кои стратегии са най-подходящи за Вашия бизнес и се концентрирайте върху тях.

19. Създайте връзки - колкото и клиширано да звучи, създаването на връзки с други хора във Вашата сфера на дейност често води до увеличаване на уеб трафика.

20. Ключови думи - помислете и използвайте всички подходящи ключови думи - мислете не за количеството, а за качеството!

21. Пишете за най-популярните си постове - Създайте публикация за 10те най-популярни постове в блога си. Може също така да използвате специален банер или значка, за да ги отличите.

22. Използвайте максимално възможностите на Facebook - не пропускайте да включите линк към своя уеб сайт навсякъде във Facebook – в заглавната си страница, в описанието, в коментарите на постовете си и т.н.

23. Влезте в YouTube - YouTube създава най-ангажирания трафик от всички социални медии, със средно 2,99 страници на посещение.

24. Изображения в блоговете - Добавете текст към изображенията на публикациите си, като заглавие и URL, за да постигнете максимален ефект при пинване (в Pinterest) или споделяне (например във Facebook).

25. Присъединете се към Facebook и LinkedIn групи - по този начин ще разширите кръга си от контакти.

26. Свържете се с други блогъри, които вече правят препратки към Ваши публикации. Очевидно те харесват нещата за които пишете и начина, по който го правите. Заедно може да измислите нови начини, чрез които да рекламирате взаимно сайтовете си.

27. Поканете известни блогъри като гости в сайта Ви - те най-вероятно ще споделят съдържанието със своята аудитория, което ще увеличи посещенията на Вашия сайт.

28. Отговаряйте на коментари в блога си - това е чудесно за създаването на приятелства и връзки и ще накара хората да се върнат на сайта Ви, за да отговорят на коментара Ви.

29. Добавете блога си към Alltop (блог агрегатор, който се управлява от редактори). Така ще увеличите шансовете си да бъдете намерени от хора, които се интересуват пряко от дейността Ви.

30. Отговаряйте на запитвания - посещавайте сайтове като Yahoo Answers и Quora и отговаряйте на запитвания, свързани с или близки до дейността Ви.

31. Напишете отговор в публикация - отговорете на противоречива публикация в блога си и уведомете създателя ú за това. Той едва ли ще устои на изкушението да отговори на свой ред.

32. Свържете се с известни блогъри - когато пишете за нещо впечатляващо в областта си на работа, или откриете нещо важно - уведомете известни блогъри за това. Ще се изненадате колко от тях ще направят препратки към поста Ви.

33. Използвайте категории - ако до сега не сте организирали съдържанието на сайта си в категории - крайно време е да го направите. Това е отличен начин за оптимизация на търсачките, а и помага на читателите да се ориентират в съдържанието.

34. Напишете няколко фундаментални дълги поста, които ще докарат органичен трафик и внимание върху сайта Ви в дългосрочен план.

35. Станете активен коментатор на блогове в сферата Ви на дейност - това ще Ви помогне да увеличите своята популярност, да установите контакти с други блогъри, и неминуемо да увеличите трафика към сайта си.

36. Интервюирайте популярни хора, близки до Вашата дейност - те най-вероятно ще искат да предоставят интервюто на своя кръг от контакти.

37. Споделяйте често постовете си във Facebook като публикувате кратък откъс от тях, за да привлечете внимание и кликове.

38. Споделете блога си в Triberr, където може да се срещнете с други блогъри, с които да споделяте взаимно публикациите си.

39. Добавете блога си към  блог директория.

Следвайки тези прости, но изключително ефективни съвети, неминуемо ще постигнете своята цел, а именно повече известност и повече посещения на Вашия уеб сайт.

Свързани статии