+359 2 850 53 64

5 идеи за онлайн бранд

5 идеи за онлайн бранд - маркетингова стратегия

Ако сте част от ръководството на професионална консултантска фирма, значи знаете колко важно е и Вие и Вашите експерти, които са Вашия „продукт“, да работите за положителния Ви имидж.

Онлайн присъствието на Вашия бизнес като задължителен компонент от Вашата маркетингова стратегия.

Всъщност, това важи за всеки финансов директор, който иска да получи и задържи доверието на банки, инвеститори, клиенти, партньори и доставчици. Да - това сте Вие.

Разбира се, един истински ефективен имидж излиза извън общото разбиране, че Вашата визитка изпраща правилното послание за Вашата фирма.

Сега, повече от всякога, е важно да пренесете професионалния си имидж онлайн. Освен ако не сте управлявали активно Вашата онлайн марка през изминалата година, Вие сте се лишили от голям маркетингов инструмент - и евентуално сте застрашени от вероятността да предадете Вашия бизнес в ръцете на конкуренцията. Новата година е идеалният момент да преразгледате състоянието на Вашата онлайн марка и да направите планове за нейното подобряване. Ето и пет съвета, които могат да ви помогнат:

Проверете настройките си за сигурност

Ако използвате социални мрежи като Facebook и Twitter за лична комуникация и споделяте на снимки със семейството и приятелите си, най-вероятно публикувате коментари и снимки, които не са непременно предназначени за широката публика.

Освен ако Вашите настройки за сигурност не защитават профила Ви от чужди погледи, всеки, който потърси името Ви, ще може да намери снимки и публикации, които не сте искали да споделяте със света. Новата година е добро време да проверите личните си акаунти в  социалните мрежи и да се уверите, че те са предназначени само за избраните от Вас хора.

Направете проучване на актуалността на Вашия имидж

Ако сте в бизнеса от известно време, най-вероятно сте публикували личните си и професионални качества и умения в различни професионални профили или  информация за вашата фирма или продукт в различни уеб сайтове и форуми. Това може да бъде чудесен начин за генериране на нов бизнес или създаване на професионални контакти, но освен ако не актуализирате тази информация, имиджът, който създавате, може да бъде непълен или непоследователен. Сега е моментът да прегледате всички свои профили и да актуализирате снимките и информацията там, за да не бъде противоречива.

Проверете самите себе си в Google

Дори ако следите вашия имидж от близо, препоръчително е да често да проверявате резултатите за себе си в онлайн търсачки. Поради начина на работа на алгоритмите на търсачките, информацията, която не мислите, че ще изпъкне, може да се окаже сред първите места на показаните резултати, което може и да се окаже проблем, когато се опитвате да управлявате вашия онлайн имидж.

Ако вашето име е често срещано, е възможно резултатите за някого другиго да доминират в търсенето. Ако това е така, има начин да надхитрите търсачките, като използвате персонален URL, който може да вградите в своя имейл подпис, автобиография и друга онлайн комуникация, което води до по-добри резултати от търсенето.

Разработване на нова стратегия за създаване на съдържание

Публикуването на статии и коментирането в блогове на горещи теми от Вашата индустрия или област, е чудесен начин да спечелите професионално доверието. С толкова много блогове и платформи на разположение за споделяне на Вашите мисли, никога не е било по-лесно.

Помислете за това как може да станете лидер във вашия сектор тази година. Разработете си стратегия за създаване на съдържание, вземете в предвид платформи като блог, Twitter и други професионални страници, където можете да покажете вашия опит. Това е отличен инструмент за изграждане на имидж, който ще Ви помогне да се справите с резултатите от търсачките и да разширите професионалното си влияние през годината.

Потърсете помощ при разработването на онлайн имиджа си

Предположете, че в близките дни потенциални клиенти и бизнес партньори ще направят онлайн търсене с Вас преди започване на бизнес отношения. Това означава, че професионалният онлайн имидж е необходимост, а не лукс.

Ако нямате време да наблюдавате от близо своята онлайн марка, потърсете помощ. На пазара съществуват платформи и услуги, които могат да Ви дадат инструментите, необходими за управлението на Вашия онлайн имидж. Потърсете услуги, които могат да интегрират вашите онлайн и офлайн брандиращи елементи и да създадат един по-пълен, последователен и верен на принципите Ви онлайн имидж.

Ако следвате тези стъпки, може да бъдете една крачка пред другите тази година. 

Изградете онлайн присъствието на Вашия бизнесПовече...

Свързани статии