+359 2 850 53 64

5 съвета за успешен маркетинг в социалните мрежи

Кои са правилата за успешен маркетинг чрез социалните мрежи

Със своя ограничен бюджет и малко служители, малкият бизнес трябва да притежава стратегия, за да провежда успешни кампании в социалните мрежи

Джереми Юхас, специалист по кампаниии маркетинг в социалните медии в EMSI Public Relations, казва, че малките и големите компании са изправени пред еднакви предизвикателства. За да се справят с тях, те трябва да разполагат с ясна стратегия и да се придържат към нея. 

„Може да се справите успешно със социалните медии, дори ако марката на Вашата компания не е толкова известна и популярна.”, отбелязва Юхас в свое изявление. „Ако сте уверени и си поставите реалистични цели, със сигурност ще си възвърнете вложените финансови средства.” Юхас твърди, че когато стане въпрос за социалните медии, малкият бизнес трябва да следва 5-те правила за успех:

Планирайте

Решете какво искате да постигнете, за да насочите стратегията си в тази посока. Съществуват много малки компании, които се впускат в кампании в социалните медии, просто защото „ трябва”, без да следват предварително изготвен план за действие. Преди да започнете, направете списък с целите, които искате да постигнете.

Бъдете постоянни

Трябва да бъдете отдадени на целите и на стратегията си. Ако сте сигурни, че планът Ви е добър, не се отчайвайте, ако нещата не потръгнат, както сте се надявали, и не виждате резултати от самото начало. Разбира се, обстоятелствата се променят и не всяка стратегия работи. Трябва да притежавате умението да прецените дали тази, която сте избрали е успешна и да я промените, ако се налага.

Бъдете търпеливи

Хубавите неща се случват бавно. Създаването на базирани на доверие отношения с клиентите отнема време. Трябва да се въоръжите с търпение, и когато целта Ви изглежда далече, знайте, че всеки ден Ви доближава до нея.

Отделете средства

Напоследък, все по-популярни стават платените услуги, предлагани от социалните мрежи. Съветваме Ви да не ги избягвате, ако можете да си го позволите. Резултатите могат да запалят искрата, от която се нуждаете, за да потръгне кампанията Ви и да бъде марката Ви забелязана от целевата аудитория.

Приоритизирайте

Правилното разпределение на времето е от изключителна важност, когато става въпрос за социалните медии. Ако Вашият отдел по маркетинг се състои от един или двама души, трябва да насочите стратегията си към постигане на най-важните цели. Всеки ден, малкият бизнес бива изправен пред редица предизвикателства. Отделете време, за да определите кои са най-важните цели и задачи за Вас, за да се съсредоточите върху реализирането им.

Източник: businessnewsdaily.com.

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии