+359 2 850 53 64

Наистина ли Android превзе света?

Какво сочат проучванията за употреба на Android и iOS?

Устройствата, използващи операционна система Android, превземат мобилния свят

Така поне твърдяха голяма част от тех-новините през последните няколко месеца. Фактите, обаче, говорят друго - според мегакорпорациите IBM и Adobe продуктът на Apple за iPhone и iPad е реализирал много повече продажби по време на масовите пазарувания за Деня на благодарността и последвалия Черен петък. 

Според IBM потребителите на iOS са изхрачили средно $127.92 на поръчка, докато тези на Android - $105.20. Продажбите на iOS са достигнали 18.1 %, а тези на Android - 3.5 %. 

От Adobe пък твърдят, че онлайн продажбите на iOS устройства се равняват на $543 милиона долара (77 % от тях се дължат на продажби на iPad), а тези на Android  - само на $148 милиона долара. 

Тези статистики определено са поразителни, имайки предвид факта, че в САЩ Android държи 52 % от пазара на смарт телефони, а iOS - 42 %.

Анализите показват огромна разлика в употребата на двете платформи, което навежда на мисълта, че те не са фокусирани в правилната посока - тази, която показва реалната употреба на телефоните.   

 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА Новият модулен телефон на Google - Ara
  Новият модулен телефон на Google - Ara
  На конференцията на програмистите на Google на Project Ara в Санта Клара, Калифорния, моментът на разкритие донесе леко разочарование
 • КЪМ СТАТИЯТА Новото изобретение на Apple
  Новото изобретение на Apple
  На 27.03.2014г. американският мултинационален гигант Apple обяви новия си патент, наречен “Transparent Texting”
 • КЪМ СТАТИЯТА YotaPhone - смартфон с два екрана
  YotaPhone - смартфон с два екрана
  В края на миналата година руската компания Yota Device представи прототип на смартфон с два екрана и новината веднага разбуди…
 • КЪМ СТАТИЯТА От iPhone към Android
  От iPhone към Android
  Наближават празници! Милиони хора по света грабват пазарските чанти (и портмонета) и отиват да купят подаръци за най-близките…