+359 2 850 53 64

Как да имате печеливш онлайн бизнес?

Полезни съвети за управление на онлайн бизнес в 21 век

Преди беше трудно бизнесът Ви да достигне до по-широка аудитория, но с развитието на технологиите и интернет, предприемачите могат да предлагат продуктите си в целия свят, без да им се налага да излизат от офиса или дома си.

Съвети за успешен онлайн бизнес

Ясно послание

Ако сте отделили и половин ден да се занимавате с интернет маркетинг, няма как да не сте чули, че за да успеете, трябва да намерите своята ниша от потребители. И че трябва да бъдете различни, за да се откроите от останалите. В желанието си да бъдат различни, обаче, някои предприемачи рекламират бизнеса си по начин, който има обратен ефект. Потенциалните Ви клиенти няма да инвестират време и пари, ако не разбират какво правите, и най-вече, как можете да им помогнете.

Затова, Вашето послание трябва да бъде ясно и категорично. Всеки, който посещава Вашият сайт, трябва веднага да разбере какво правите и как можете да направите живота му по-лесен. Трябва да види, че разбирате проблемите му и че имате практическо решение.

Изграждане на аудитория отвъд социалните мрежи

Социалните мрежи предлагат чудесна възможност да достигнете до много хора, но имайте предвид, че тези платформи печелят, като ограничават органичния Ви рийч и единственият начин да достигнете до повече хора е като използвате реклами. Т.е. те Ви вземат пари, за да достигнете до потенциалните си клиенти.

Не казваме, че рекламите в социалните мрежи не са полезни, но в наши дни се нуждаете от по-разнообразна маркетингова стратегия.

Как да популяризирате Вашия онлайн бизнес без да давате пари за реклама?

• Опитайте да си уредите интервю в известен подкаст, вестник или онлайн медия.

• Напишете няколко статии за известен блог, тъй като те имат много читатели. Ако добавяте полезно съдържание, читателите ще искат да научат повече за Вас.

• Участвайте в събития и конференции.

• Организирайте уебинари и онлайн обучения.

Създайте стойност

Не се надявайте онлайн бизнесът Ви да продава, ако не предлагате някаква стойност за потребителите. Добрата новина е, че живеем във време, в което онлайн пространството предлага много начини за добавяне на стойност. Можете да водите собствен блог, да интервюирате известни личности, да хоствате безплатни Facebook Live въпроси и отговори, да провеждате безплатни уебинари, да прави полезни YouTube видеа и др..

Когато създавате стойностно съдържание, което помага на потенциалните Ви клиенти, те ще дойдат да купят от Вас и ще станат Ваши фенове.

Използвайте софтуер, който ще автоматизира продажбите Ви

В интернет можете да намерите много софтуери, които позволяват автоматизация на голяма част от процесите по продажби. Така, ще можете да спестите време и да увеличите приходите си.

Създайте маркетинг план

Вашият онлайн бизнес ще успее или ще провали в зависимост от маркетинг стратегията, която използвате. Не можете да промотирате Вашия бизнес и предложенията си, само когато Ви се прииска. Трябва да си изградите истински, стратегически план. Трябва да знаете какво ще промотирате, кога ще го промотирате, какви инструменти ще използвате и какви стъпки ще предприемете.

Вижте 26 идеи за бизнес от вкъщи - Стартирай бизнес

Свързани статии