+359 2 850 53 64

От какво зависи цената на един уеб сайт?

Фактори при искане на оферта за изработка на уеб сайт

Един от въпросите, които най-често ни биват задавани е „Колко струва изработката на уеб сайт?”

И нормално. Всеки човек, решил да започне ново начинание, трябва да знае колко средства ще са му нужни, за да го реализира.

Въпреки това, без предварително събиране на информация и анализ, ние няма как да дадем конкретен отговор. Изработката на уеб сайт обхваща множество дейности, за които първоначално трудно може да бъде дадена конкретна цена.

Изработката на уеб сайт изисква квалифициран труд

Много хора гледат на уеб сайтовете, като на продукт, но това не е така. Те са услуга, която включва множество процеси, в които участват голям брой квалифицирани служители. Появата на крайното работещо решение изисква продължителен труд и усилия.

Изработката на уеб сайт изисква изясняване на бизнес целите и тяхното въплъщаване в работещо решение

Истината е, че успехът на един уеб сайт зависи от това дали той ще изпълни поставените бизнес цели. Затова, те трябва да бъдат ясно определени още в самото начало и последващата работа да е насочена към тяхното реализиране, по най-добрия начин и на изгодна цена.

За целта, обаче, трябва сами за себе си да изясните какво искате да постигнете с изработения уеб сайт - повече продажби, повече популярност, засилено уеб присъствие и т.н. Ако не сте сигурни в своето решение, нашите бизнес консултанти ще Ви помогнат.

Изработката на уеб сайт изисква детайлно планиране

Планирането е основната част от изработката на един уеб сайт. Без предварително определяне на детайлите, сформирането на крайната цена, е невъзможно.

Да вземем за пример само една от функционалностите, която искате Вашият уеб сайт да притежава. Да кажем, че искате потребителите на уеб сайта Ви да могат да качват съдържание. На пръв поглед звучи ясно и просто, но това не е така. За да изпълним Вашето желание, ще Ви зададем няколко поясняващи въпроса, чийто отговори впоследствие ще изпълним. Ще Ви попитаме за това какъв вид съдържание искате потребителите да могат да качват - текстово, видео, снимки. Ще има ли ограничение за размера и формата на файловете, които ще бъдат качвани? Ще могат ли потребителите да редактират каченото от тях съдържание? Това са само малка част от нещата, които трябва да бъдат изяснени. Всяка от възможностите, обаче, ще изисква индивидуално разработване.

По същия начин стоят и нещата за всяка друга функционалност на уеб сайта Ви.

Технологии, които ще бъдат използвани по време на изработката на уеб сайта

Ако поискате оферта за изработка на уеб сайт от няколко различни компании, най-вероятно, ще забележите, че всяка една от тях излиза с различно предложение и цена. Това се дължи на факта, че в уеб индустрията съществуват множество възможни похвати и методи. Самите уеб дизайнери и програмисти имат различни предпочитания за това как да бъде изпълнен даден проект – какви технологии да се използват, какъв да е програмният език и т.н. Към всяко едно решение може да бъде подходено по 1000 различни начина. Въпросът е да се избере този, който ще отговаря максимално на поставените от Вас цели и бюджет.

Кои са основните елементи, които сформират цената на един уеб сайт?

Планиране, дизайн и разработване;
Поддръжка;
Популяризиране на изработения уеб сайт;
Домейн;
Хостинг.

Други фактори, които определят цената на един уеб сайт

Изработка на изцяло нов уеб сайт или редизайн на вече съществуващ.
Персонализиран дизайн или използване на готов темплейт.
Система за управление на съдържанието, или custom изработка на уеб сайт.
Responsive или не.
Големина на уеб сайта - брой страници и нужните функционалности за тяхното поддържане.
SEO оптимизация.
• Наличие на онлайн магазин.

Изработка на уеб сайтове с responsive дизайнПовече...

Свързани статии