+359 2 850 53 64

Уебинари

Организиране на уебинари и онлайн конференции

Предлагаме организиране и провеждане на уебинари (онлайн семинари) и онлайн конференции според нуждите на нашите клиенти

Какво е  уебинар?

Уебинарът (онлайн семинар) представлява семинар, който се провежда онлайн чрез софтуер за видеоконференция. Най-голямото предимство на уебинарите е възможността, която предоставят за провеждане на събитие от комфорта на дома или офиса на всеки един участник. В предварително уговорено време, можете да се свържете с аудиторията си без значение къде по света сте Вие, или тя. Друго основно предимство на уебинарите е тяхната интерактивност - те предоставят бърз и лесен начин за предаване, получаване и обсъждане на информация. Разнообразните функции за организиране на сесии с въпроси и отговори, чат разговори, видео споделяне, презентации на живо и др., превръщат уебинара в ангажиращо и ефективно преживяване.

Обикновено, уебинарите се провеждат „на живо”, но са налични опции за запис на сесиите и предоставянето им на избрани участници, чрез линк.

Събитията се организират онлайн с насрочени дата и час. Обикновено потребителите получават линк, чрез който могат да получат достъп до уебинара с потребителско име и парола или код за достъп.

Възможностите на системата за уебинари и онлайн конференции, която Ви предлагаме са изброени тук, но ако имате нужда от разяснения, моля попитайте ни:

 - Интегриран звук;
 - Множество говорители;
 - Богат набор от инструменти – възможности за показване, насочване на вниманието, т.н.;
 - Обща „бяла дъска“ - възможност за писане, пускане на картинки и презентации, писане на ръка и рисуване;
 - Споделяне на съдържание и медия - PowerPoint, PDF, DOC, XLS, TXT;
 - Споделяне на екрана;
 - Видео сесии на живо;
 - Чат - чатът е възможност за комуникация - има възможност да бъде пуснат или спрян - може да се свали записа на чата от сесията;
 - Записване на сесията - без ограничение в записите на уебинарите – можете да публикувате записите или да предоставяте достъп до тях чрез линк.

Кой може да използва технологията на уебинарите?

Уебинарите са подходящ инструмент за организиране и провеждане на различни видове обучения (в училища, в университети, фирмени обучения), конференции, бизнес срещи, семинари и всякакви други събития, изискващи комуникация и обмен на информация. Това прави тяхната употреба изключително широка и приложима във всички подобни ситуации.

Уебинар 1

Кои са основните характеристики на уебинарите?

Уебинарите притежават множество характеристики и функционалности, но като най-основни можем да откроим следните:

• Комуникация в онлайн среда.
• Употреба на специализиран софтуер.
• Присъединяване само след получаване на покана.
• Обмени споделяне на различни видове файлове – word, excel, powerpoint, видео файлове и др..
• Възможност за мултимедийно представяне на съдържание – с помощта на аудио, видео, презентации, функция „споделен екран”, „бяла дъска“ и др..
• Възможност за взаимодействие с участниците – чат, аудио или видео връзка, функция „вдигане на ръка” и др..
• Задаване на права (роли) – модератор, презентатор и т.н..
• Записи

Предимства на уебинарите

Достъпност

Цените на модерните и качествени видове софтуер спадат постоянно, което увеличава тяхната достъпност. В съчетание с наличната в България бърза интернет връзка, уебинарите се превръщат в ефективен и евтин начин за дистанционна комуникация. Разходите се намалят и от отпадналата нужда за превоз и настаняване на участниците и наемане на коферентна зала, в която да се провежда конкретното събитие.

Удобство

Освен пари, уебинарите спестяват и много време. Чрез тях лекторите могат да изберат дата и час, които са удобни за всички участници - независимо от тяхното местоположение.

Гъвкавост

Благодарение на уебинарите, потребителите получават възможност за посещение на различни видове обучения и ориентиране относно това какво точно искат и имат нужда да чуят или научат.

По-лесна комуникация

Уебинарите предоставят на участниците в тях запазване на известна анонимност. Така, хора, които в традиционна зала биха изпитали затруднение или смущение да се включат в дискусията, получават по-лесен начин за изява.

Уебинар 2Какво може да бъде постигнато, благодарение на уебинарите?

Ползи за фирмите

• Представяне на нова услуга/продукт или предоставяне на информация относно нова функционалност на вече позната услуга/продукт.
• Предоставяне на информация как потребителите на някоя Ваша услуга (продукт) могат да се справят с евентуално възникнал проблем.
• Организиране на вътрешно-фирмени обучения и наблюдение и анализ на постигнатите от него резултати.
• Организиране на конференции - с външни партньори или със служители на фирмата.

Ползи за образователните институции

• Възможност за предлагане на безплатен или лесно достъпен от финансова гледна точка обучителен модул.
• Лесно обогатяване на учебната програма с нови предмети, упражнения, извънкласни дейности.
• Бърза обратна връзка.
• Бърза комуникация с обучаващите се и с колеги - с цел обмяна на опит и препоръки.
• Предоставяне на достъпно обучение от опитен специалист.
• Възможност за гледане на запис от уебинара.
• Предоставяне на обучение от типа „стъпка по стъпка” - особено подходящо при по-обемни курсове.

Цена на уебинар

Основният фактор, който определя цената на уебинарите са броя потребители, които ще вземат участие в провеждането на уебинара.

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.: +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com, или като попълните поместената по-долу форма за контакти.

 

Свързани статии

 • КЪМ СТАТИЯТА
  Електронни обучения по поръчка
  Най-доброто електронно обучение е това, което е съобразено с индивидуалните нужди, интереси и възможности на обучаващия се.
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Системи за дистанционно обучение и електронни обучения
  НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД предлага на своите клиенти най-качествените в световен мащаб софтуерни системи за дистанционно…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Внедряване на електронно обучение
  НИТ - Нови Интернет Технологии ЕООД предлага внедряване на електронно обучение във Вашата организация - инсталация, конфигурация,…
 • КЪМ СТАТИЯТА
  Игровизация
  В съвременния високо-технологичен свят, хората трудно задържат вниманието си върху обучение, което се провежда с помощта…

  Свържете се с насПовече...