+359 2 850 53 64

Уебинари

Организиране на уебинари и онлайн конференции

Предлагаме организиране и провеждане на уебинари (онлайн семинари) и онлайн конференции според нуждите на нашите клиенти

Какво е  уебинар?

Уебинарът (онлайн семинар) представлява семинар, който се провежда онлайн чрез софтуер за видеоконференция. Най-голямото предимство на уебинарите е възможността, която предоставят за провеждане на събитие от комфорта на дома или офиса на всеки един участник. В предварително уговорено време, можете да се свържете с аудиторията си без значение къде по света сте Вие, или тя. Друго основно предимство на уебинарите е тяхната интерактивност - те предоставят бърз и лесен начин за предаване, получаване и обсъждане на информация. Разнообразните функции за организиране на сесии с въпроси и отговори, чат разговори, видео споделяне, презентации на живо и др., превръщат уебинара в ангажиращо и ефективно преживяване. Уебинарите са средство за синхронно обучение, провеждат се  „на живо”, чрез използване на система за уебинари. Налични са  опции за споделяне на екран, запис на сесиите и предоставянето им на избрани участници, чрез линк. Участниците в уебинара могат да гласуват направо в сесията по време на провеждане. Могат да се провеждат онлайн събития или обучения  в предварително насрочени дата и час. Винаги се изпраща линк, чрез който участниците получават достъп до уебинара с потребителско име и парола или код за достъп. Но как да организирате Вашият уебинар?

Основните функционалности на системата за уебинари, която предлагаме са изброени по-долу:

- Записване на участниците в уебинарите чрез саморегистрация или чрез записване от администратор; 
- Получаване на известие чрез емайл за провеждане на уебинар от всеки от участниците, записан за уебинара;
- Провеждане на уебинар чрез видеоконферентна връзка;
- Осигурен интегриран звук;
- Възможност за множество говорители и различни презентатори;
- Богат набор от инструменти – възможности за посочване, насочване на вниманието, т.н.;
- Интерактивна „бяла дъска“ - възможност за писане, споделяне на картинки и презентации, писане на ръка и рисуване;
- Споделяне на съдържание и медия - PowerPoint, PDF. Превключване между презентациите;
- Споделяне на екрана;
- Видео споделяне; Управление на изгледа на сесията в системата за уебинари изглед за видеолекция, презентация или друго.
- Възможност за провежданена анкета по време на сесиите на уебинара;
- Управление на участниците в уебинара - управление на звукът, камерите и др.
- Наличие на "чат канал" - общ и частен. Чатът е възможност за комуникация чрез писане. Може да бъде пуснат или спрян. 
- Възможност за записване на сесията от уебинара. Архивиране на записите на уебинарите: можете да публикувате записите или да предоставяте достъп до тях чрез линк; 
- Вграждане на системата за уебинари в други системи за дистанционно обучение - LTI integration / Moodle, Ilias 5.x/

Допълнителни услуги:  Предлагаме настройване на системата за уебинари за нуждите на клиента. Създаваме структурата на обученията, курсовете които трябват на клиента, настройване на  роли на преподавателите и достъп до съответните курсове на преподавателите, записване на обучаемите, и др.

Защо да изберете нас: 

  • Уебинарната система, която предлагаме е подходяща за всички, които търсят сигурност и персонална услуга. Ние ще Ви изслушаме и ще Ви помогнем да направите Вашите курсове и обучения така, че да са удобни както за Вашите потребители, така и за лекторите и учителите.
  • Цените, които предлагаме са ясно дефинирани, без скрити такси или условия.
  • Системата за уебинари, предлагана от НИТ, позволява да провеждате неограничен брой сесии в рамките на закупения абонамент.
  • Услугата ни се използва от учители, учебни центрове, училища, ментори, консултанти, университети и фирми.
  • За клиентите на системата за уебинари, предоставяме достъп до видеообучения, а за участниците сме осигурили ръководства.
  • Като допълнителна услуга предоставяме техническа помощ и обучение за ползване.
  • Ако желаете към системата за уебинари можем да предложим и система за дистанционно обучение Moodle или ILIAS
  • Имаме необходимия опит и техническа възможност.

Кой може да използва технологията на уебинарите?

Уебинарите са подходящ инструмент за организиране и провеждане на различни видове обучения (в училища, в университети, фирмени обучения), организиране на конференции, бизнес срещи, семинари и всякакви други събития, изискващи комуникация и обмен на информация. Това прави тяхната употреба изключително широка и приложима във всички подобни ситуации. Напоследък безплатните уебинари са силен маркетингов инструмент, който фирмите охотно използват за промотиране на нов продукт или услуга. Провеждането на безплатен фейсбук уебинар е примамлива възможност, но и там са необходими умения и знания за платформата и нейните правила за използване.

Уебинар 1

Кои са основните характеристики на уебинарите?

Уебинарите притежават множество характеристики и функционалности, но като най-основни можем да откроим следните:

• Комуникация в онлайн среда.
• Употреба на специализиран софтуер.
• Присъединяване само след получаване на покана или самозаписване.
• Обмен и споделяне на различни видове файлове – word, excel, powerpoint, видео файлове и др..
• Възможност за мултимедийно представяне на съдържание – с помощта на аудио, видео, презентации,картинки за презентации, функция „споделен екран”, „бяла дъска“ и др..
• Възможност за взаимодействие с участниците – чат, аудио или видео връзка, функция „вдигане на ръка”, видео споделяне и др..
• Задаване на права (роли) – модератор, презентатор и т.н..
• Записи

Предимства на уебинарите

Достъпност

Цените на модерните и качествени системи за провеждане на уебинари спадат постоянно, което увеличава тяхната достъпност. В съчетание с наличната в България бърза интернет връзка, уебинарите се превръщат в ефективен и евтин начин за дистанционна комуникация. Разходите се намалят и от отпадналата нужда за превоз и настаняване на участниците и наемане на коферентна зала, в която да се провежда конкретното събитие. 

Удобство

Освен пари, уебинарите спестяват и много време. Чрез тях лекторите могат да изберат дата и час, които са удобни за всички участници - независимо от тяхното местоположение.

Гъвкавост

Благодарение на уебинарите, потребителите получават възможност за посещение на различни видове обучения и ориентиране относно това какво точно искат и имат нужда да чуят или научат.

По-лесна комуникация

Уебинарите предоставят на участниците в тях запазване на известна анонимност. Така, хора, които в традиционна зала биха изпитали затруднение или смущение да се включат в дискусията, получават по-лесен начин за изява.

Уебинар 2Какво може да бъде постигнато, благодарение на уебинарната система?

Ползи за фирмите

• Представяне на нова услуга/продукт или предоставяне на информация относно нова функционалност на вече позната услуга/продукт.
• Предоставяне на информация как потребителите на някоя Ваша услуга (продукт) могат да се справят с евентуално възникнал проблем.
• Организиране на вътрешно-фирмени обучения и наблюдение и анализ на постигнатите от него резултати.
• Организиране на конференции - с външни партньори или със служители на фирмата.
•  Предоставяне на достъп до безплатен уебинар като част от маркетинговия микс;
•  Организиране и провеждане на безплатен фейсбук уебинар с възможност за поръчка само по време на уебинара и др. 
•  Предоставяне на безплатна система за уебинари на партньори и клиенти, така че те лесно да предлагат Вашите продукти
•  Системата за уебинари ще позволи на търговците във фирмата Ви да достигнат до повече клиенти и да направят демонстрации на живо на продуктите и услугите, които предлагате.

Ползи от уебинарната система за образователните институции : училища, университети, школи, ЦПО

• Възможност за предлагане на безплатен или лесно достъпен от финансова гледна точка обучителен модул.
• Лесно обогатяване на учебната програма с нови предмети, упражнения, извънкласни дейности.
• Бърза обратна връзка.
• Бърза комуникация с обучаващите се и с колеги - с цел обмяна на опит и препоръки.
• Предоставяне на достъпно обучение от опитен специалист.
• Възможност за гледане на запис от уебинара - безплатен уебинар.
• Предоставяне на обучение от типа „стъпка по стъпка” - особено подходящо при по-обемни курсове.

Цена на уебинарната система

Основният фактор, който определя цената на уебинарите са броя потребители, които ще вземат участие в провеждането на уебинара. Сложността на събитието, времето за обучение на лекторите, броя дни и времетраенето също оказват влияние на заплащането. Най -добре е да се свържете с нас и да обсъдим заедно кое е на-доброто за провеждане на Вашето събитие.

За да сте сигурни в успеха на Вашето събитие проучете внимателно всеки детайл. Винаги може да изберете безплатна система за провеждане на уебинари, но ние ще Ви помогнем с полезни и професионални съвети, ще осигурим техническа помощ от наш експерт и ще сме до Вас в дните преди, по време и след Вашето събитие или обучение.

Провеждане на конференции

Предлагаме проведете Вашето събитие чрез нашата платформа за организиране и провеждане на събития, уебинари (онлайн семинари) и онлайн конференции.

Чрез уеб базиран софтуер за провеждане на конференции, а именно предаване на видео и звук до зрители и с наша помощ може да достигнете до многобройни аудитории, независимо дали става дума за среща с двадесет или уебинар за 1000 човека. Ако сте от малка организация или фирма и сте преценили, че уебинарите са Вашето решение за провеждане на обучения и срещи с повече хора, Вие сте на правилното място.

Чрез нашата платформа може да проведете събитието си без да се налага да наемате програмисти или да изграждате и поддържате скъпо струващи собствени  решения. Не се притеснявайте, не са необходими много знания, за да проведете конференцията си. Няма да се сблъскате със сложен интерфейс и безброй бутони.

В комбинация с мощни маркетинг и административни инструменти, нашата система за провеждане на конференции  ще бъде новият ви най-добър приятел преди, по време и след приключване на конференцията!

Платформата за конференции и събития има невероятни функции, като възможност за стрийминг, допускане до събитието само на  регитрирани потребители, едновременно с това стаи за спонсори, където чрез споделяне на съдържание и екран, съвместно коментиране/изпращане на бележки и творческа бяла дъска, частен чат, публичен чат и т.н спонсорите ще могат да се представят.

Платформата позволява още запис на сесии и излъчване на живо! Поддържа и възможност за анкети на живо по време на събитието.

Това е лека платформа, в която можете да поддържа паралелни уебинари, която ви позволява бързо да споделяте аудио, видео и екран с голям брой потребители.

След като „облечем“ уеб-платформата за Вашите нужди, тя Ви позволява да поканите хора чрез имейл с едно-две кликвания. Можете дори да поканите да участват хора, като изпратите линк за регистрация. Опитали сме се максимално да Ви улесним в организирането на конференция. 

Услугата ни е бърза и позволява на участниците да се присъединят през уеб браузъра, без да изтеглят допълнителни приложения. Постарали сме се да бъде максимално лесно и за тях! Всеки един може да се присъедини от мобилното устройство без никакъв проблем, следователно можете да се присъедините към сесията в движение.

Нашата услуга е лидер в съвременните корпоративни видео комуникации, с лесна и надеждна платформа за видео и аудио конференции, чат и уебинари в мобилни, настолни и стайни системи. Дocтъпен пpeз Мас, Wіndоwѕ РС, іРhоnе, іРаd и Аndrоіd ОЅ. За малко да забравим. Възможно е дори срещите да се разделят в „стаи за дискусии“ за  сътрудничество в малък мащаб. Екипните стаи са подходящи за тийм билдинг игри, а ние можем да ви дадем много идеи за виртуални тийм билдинг игри!

Хубава главна страница и добре структурирана платформа, а регистрацията на потребителите е мигновена, трябва ни само имейл адрес и имена на потребителя. Какво чакате още?

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.: +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com, или като попълните поместената по-долу форма за контакти.

 

Свържете се с насПовече...

Свързани статии