+359 2 850 53 64

Социалните мрежи и контент рекламите

Най-разпространените митове за маркетинга в социалните мрежи

Много от широко разпространените схващания за социалните мрежи и контент рекламата са грешни

В тази статия ще разбием някои от най-популярните стереотипи.

1. Много от фирмите смятат, че клиентите им не използват социални мрежи.

В момента 1,73  милиарда души по света са част от такива мрежи, което е с 18 % повече от миналата година. Това се равнява на 1 от всеки 4 души. Очаква се през 2017 година тази цифра да достигне 2,25 милиарда. Какъв e  шансът вашите клиенти да не са сред тази цифра?

 

Митове социални медии и контент реклами-2

2. Социалните мрежи се използват за намиране на нови клиенти.

Около 85% от хората, които са харесали даден продукт във Facebook, вече са го използвали. Това е логично, защото хората харесват неща, които са изпробвали и са им познати. Социалните мрежи се използват на първо място за рекламиране на нови продукти от дадена марка и разпространение на новини, свързани с нея, за да се поддържа интереса на вече създадените клиенти, и  чак след това се използват за популяризиране  сред потенциалните клиенти. 

Митове социални медии и контент реклами-3

3.Трябва да игнорирате отрицателните мнения.

Социалните мрежи са отлична възможност да поддържате връзка със своите клиенти. Не пропускайте да отговорите на коментар, дори и негативен. Колкото и да са неприятни, негативните коментари са отлична възможност да покажете на клиентите си, че ви е грижа за тях и ги слушате, което със сигурност ще Ви отличи от конкуренцията.

Митове социални медии и контент реклами-4

4. Маркетингът в социалните мрежи е лесен и може да се прави от всеки.

В никакъв случай не се доверявайте на такива твърдения. Това е може би най-разпространеният мит за маркетинга в социалните мрежи. Конкуренцията е толкова голяма че фирмите постоянно трябва да търсят нови начини да се развиват, да са интересни и да привличат нови клиенти. Затова те трябва да разполагат с маркетингови експерти, програмисти, дизайнери и т.н. Всичко това води до следващото погрешно хващане.

Митове социални медии и контент реклами-5

5. Контент рекламата в социалните мрежи е нещо евтино.

Разпространението на маркетингово съдържание (контент реклама) онлайн не е по-различно от традиционните начини за реклама. Само част от разходите са: оптимизиране на софтуера за различни мобилни устройства, създаването на лога, разширяване в други социални мрежи и други услуги, които не излизат никак евтино.

Митове социални медии и контент реклами-6

6. Колкото по-често публикувате новини във Facebook, толкова по-добре за Вашата кампания.

Публикуването на материали във Facebook се подчинява на максимата, че не количеството е важно, а качеството. Вече съществуват и алгоритми, които разпространяват по-съдържателните постове. Така че, за да бъде рекламата ви наистина успешна, наблягайте на публикуването на малко, но интересни и ангажиращи вниманието новини. 

Митове социални медии и контент реклами-7

7. Публикуването на контент реклама е достатъчно за добра кампания в социалните мрежи.

Добрата кампания се нуждае от атрактивно съдържание и широка популяризация. Съдържанието на интернет страниците и блоговете е изключително важно, но не пренебрегвайте и ролята на традиционните методи за реклама (телевизия, радио, брошури, вестници, списания и др.). Те ще ви помогнат да изградите мрежа от лоялни клиенти, което е гаранция за успеха Ви.

 

 

Създаване на Facebook страница, Twitter профил, InstagramПовече...

Свързани статии